SIRIUS FÖRLORAR MOT VETLANDA

För andra matchen i rad åker Sirius på en tvåmålsförlust. Den här gången var det Vetlanda som tog hand om de viktiga poängen och Sirius tappar nu i kampen om en direktplats till kvartsfinal.

Gästande Vetlanda krigar för att ta sig till slutspel och efter kvällens match på Studenternas är smålänningarna allt närmare en slutspelsplats. Sirius har redan säkrat slutspel men tappar i och med kvällens förlust fotfästet bland topp sex där en direktplats till kvartsfinal ligger i potten.

Sirius hade en 2-1-ledning efter tio spelade minuter. Det efter att William Liw kvitterat till 1-1 i den 8:e matchminuten och sedan efter att Ted Haraldsson tagit vara på en hörna och gett Sirius ledningen i matchen.

Ett effektivt Vetlanda stod sedan för tre raka hörnmål. Innan halvtidsvilan hade gästerna både hunnit kvittera och sedan återta ledningen. Detta med två hörnmål. Två minuter in i andra halvleken kom sedan det tredje hörnmålet när Philip Lennartsson stänkte in 2-4 till Vetlanda.

Sirius reducerade till 3-4 i den 55:e matchminuten genom Daniel Bäck-Nirs men närmare än så kom inte blåsvart denna kväll. Istället kunde gästernas August Ljung fastställa slutresultatet till 3-5 i den 70:e matchminuten.

Nu avgörs allt i den sista omgången om huruvida Sirius lyckas ta en direktplats till kvartsfinal eller om det blir åttondelsfinal. Sirius sista match i grundserien spelas om en dryg vecka borta mot tabellfemman Broberg/Söderhamn.