SIRIUS FÖRLORAR MOT SANDVIKEN

Sirius förlorar kvällens träningsmatch borta mot Sandviken efter att ha lett större delen av matchen. I den 82:a matchminuten gick hemmalaget upp i ledningen för första gången och drog därefter ifrån.

Sirius fick en bra start i Göransson Arena. Albin Thomsen gav tidigt blåsvart ledningen genom att på tennis slå in bollen i nät bakom Joel Othén i Sandvikens mål. Det var Albins sjunde mål på fyra spelade matcher.

Drygt fem minuter senare utökade Sirius ledningen till 2-0. Ted Bergström Heramb stod denna gång för målskyttet, fint framspelad av Arvid Tapper. Sandviken reducerade till 2-1 i den 39:e matchminuten genom Linus Forslund.  Lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 2-1.

Linus Forslund kvitterade till 2-2 i inledningen av den andra halvleken men Sirius skulle komma att dra ifrån igen. I den 55:e matchminuten tog sig Ted Haraldsson in i ”slottet” och sedermera in i målprotokollet efter att ha överlistat sina tidigare lagkamrat Joel Othén. Drygt tio minuter senare utökade Nils Bergström Sirius ledning efter att ha blivit framspelad av Albin Thomsen. Nisse gjorde därmed sitt fjärde mål för säsongen. Han har gjort mål i alla matcher som spelats hitintills.

Hemmalaget skulle komma ikapp, och tillslut gå förbi. När matchuret närmade sig 80 minuter så var ställningen utjämnad till 4-4. Det efter mål av Dennis Henriksen och Sandvikens skyttekung Hannes Edlund. I den 82:a matchminuten tilldelades Sandviken en straff som just deras skyttekung tog tillvara på. Rätt upp i nättaket bakom en chanslös Anton Andersson i Siriusmålet. Anton som storspelade i målet och stod för en rad kvalificerade räddningar.

I den 90:e matchminuten dundrade sedan Daniel Berlin in 6-4 och på tilläggstid fastställde tidigare Siriusspelaren Samuel Heeger slutresultatet till 7-4.