SIRIUS FÖRLÄNGER MED NYCKELSPELAREN

Försvaren Sune Gustafsson har skrivit ett nytt tvåårsavtal med klubben: ”Jag har aldrig haft några planer på att lämna Sirius”, säger den 23-årige liberon. 

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

En match återstår av Elitseriens grundserie. Därefter väntar slutspel för Sirius som för andra säsongen i följd säkrat en slutspelsplats. Inför säsongsavslutningen kommer nu även fler glädjande nyheter när nyckelspelaren Sune Gustafsson väljer att förlänga med klubben.
– Det känns fantastiskt. Jag har aldrig haft några planer på att lämna Sirius. Det är jätteskönt att ha det klart så pass tidigt, då slipper man tänka på det framöver, säger han.

Han kom till Sirius från Villa Lidköping inför säsongen 2020/21 och han har funnits sig väl tillrätta i Uppsala.
– Ja, jag trivs väldigt bra både med bandyn och utanför planen. Vi har det så jäkla kul i laget och det tror jag gör att vi kan prestera ute på planen också. I och med att samhället har varit ”stängt” så har jag dock inte hunnit uppleva Uppsala på riktigt än kan man säga, säger ”förrti”, som han kallas bland alla i laget. Ett smeknamn han fått av huvudtränaren Oskar Robertson.

– Ja jag tror det var ”Ozzy” som började med det. På laguppställningarna brukar det stå allas namn förutom på min plats, där står de bara ”40”. Därav kom ”förrti”. Han kanske inte vet vad jag heter, säger han och skrattar.

Under hans tid i klubben har han vuxit fram som en gigant i försvaret. Både han och laget har tagit stora kliv den här säsongen och vilket även elitserietabellen visar.
– Jag själv har väl blandade känslor om min egen säsong hittills. Ibland är det bra matcher och ibland är det lite sämre matcher, men i det stora hela tror jag ändå det är fler bättre insatser, säger han.

– Lagets prestation denna säsong har varit mycket bra så här långt. Vi snackar ofta om att alltid prioritera defensiven inför varje match m. Från förra säsongen är det ju bara jag och Oscar Qvist som är på samma position i backlinjen. Davva (David Thorén), Kröller (Stefan) och Jerker (Ortman) har varit grymma. Det blir också lättare för oss där nere att prestera när både anfallare och mittfältare jobbar hela vägen. Det gör de jättebra!

Med fyra omgångar kvar av grundserien säkrades en slutspelsplats. Det efter 5-3-segern mot Rättvik i början av månaden. Det blir med andra ord slutspel för andra säsongen i följd.
– Förra året var det en jäkla glädje när det inte hade varit slutspel på många år. Det är glädje den här säsongen också naturligtvis men inte på samma sätt kanske. Vi i laget tycker att vi ska vara i just ett slutspel, det var vårat mål. Vi känns mer förberedda på det och det ska bli sjukt kul att spela slutspelsmatcher inför mycket publik på läktarna! Vi i Sirius har ju garanterat bäst supportrar i Sverige, inget snack. Det kommer garanterat bli bra tryck på Studan! Nu börjar det roliga.

Kontraktslängd
Två år (raka)

Spelarfakta
Sune Gustafsson, född 1 april 1998, spelar i IK Sirius från och med säsongen 2020/21. Han gjorde sin elitseriedebut som 19-åring den 30 december 2017 i Villa Lidköpings hemmamatch mot Västerås SK. Villa Lidköping vann matchen med 6-1 inför 3074 åskådare i Sparbanken Lidköping Arena. Seniorkarriären inleddes i Allsvenskan säsongen 2016/17 med Lidköpings AIK. Han har spelat 61 matcher för Lidköpings AIK i Allsvenskan och 41 matcher för Villa Lidköping i Elitserien.


Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×