Sirius föll i Arosderbyt mot Västerås

Posted at 11:29h in Nyheter by Sirius Redaktion

Sirius tog på lördagen emot Västerås hemma på Studenternas. Misstag och slarv från de blåsvarta och ett starkt VSK ledde till att de grönvita drog det längsta strået och vann med 8-3.

Sirius inleder matchen bra och skapar en del chanser, dock utan utdelning. Istället är det Västerås som tar ledningen efter 11 minuter när Tobias Holmberg får in bollen efter ett frislag. Sirius svarar snabbt och gör 1-1 några minuter senare när Nisse Bergström kommer fri och målar i nättaket.

Efter de två inledande målen försöker bägge lagen ta ledningen och det skapas lägen från båda håll. Sirius har ett bra försvarsspel men gör också en del misstag som gör att Västerås får farliga chanser. Men även Sirius är farliga; efter två snabba chanser för hemmalaget tar VSK timeout i den 32:a matchminuten.

Nästa mål görs av Sirius genom Teemu Määttä efter en retur som föranleddes av ett fint spel och avslutande skott från Nisse Bergström. De Siriusmisstag som synts en del i inledningen av matchen fortsätter att göras och ett sådant gör att Västerås snabbt kan göra 2-2. VSK hinner måla en gång till innan första halvlek är slut, detta genom Magnus Joneby. Första halvlek slutar alltså 3-2 till VSK.

I andra halvlek fortsätter de blåsvarta att spela slarvigt, detta samtidigt som Västerås spelar bra. 2-4 kommer några minuter in i halveken genom Tobias Holmberg. Sirius får svårt att komma igenom Västerås försvar medan VSK lyckas desto bättre. 2-5 görs på hörna efter 66 spelade minuter och 2-6 kommer bara några minuter senare.

Sirius försöker efter det att skapa lägen och Västerås tempo saktas av något. Blåsvart lyckas reducera till 3-6 genom Teemu Määttä med knappt tio minuter kvar av matchen. Men det är Västerås som tar hem matchen; de grönvita hinner göra både 3-7 och 3-8 innan domaren blåser av matchen. Förlusten innebär att Sirius hamnar på en elfteplats i tabellen.