Sirius Esport tar sikte på den eAllsvenska våren

Avstamning_hemsida

Fem omgångar är spelade i eAllsvenskan och Sirius Esport placerar sig på en fjärdeplats i tabellen med nio inspelade poäng. Tre vinster och två förluster är facit under höstsäsongen. Den största vinsten var med 5-2 mot Hammarby. Fortsättningen på eAllsvenskan drar igång i februari.

Här hittar du hela tabellen.

Resultat i eAllsvenskan
Sirius-Trelleborg: 2-1
Helsingborg-Sirius: 5-2
Djurgården-Sirius: 4-5
Hammarby-Sirius: 2-5
Örebro-Sirius: 2-1

Varje omgång spelas i två FIFA-matcher, en på PlayStation och en på XBOX, där det sammanlagda resultatet är det som räknas. Oskar Wettéus har spelat samtliga matcher på PlayStation medan Douglas Dahlberg (HortyGoose) spelat på XBOX. Nedan kan du ta del av våra spelares tankar om det som varit och det som komma skall:

Hur är känslan efter fem spelade omgångar i eAllsvenskan?

Wettéus
– Det är lite blandade känslor så här efter fem spelade omgångar i eAllsvenskan. Vi har spelat bra i vissa matcher och fått med oss resultatet, och spelat mindre bra i andra matcher. Vi går in i 2022 på en fjärdeplats i tabellen, vilket är helt okej. Känner dock att vi har många fler växlar att lägga i som lag och jag hoppas att vi kommer visa det under 2022. För att kunna vinna eAllsvenskan behöver både jag och Douglas höja nivån generellt.

HortyGoose
– Känslan efter de fem första omgångarna är bra, Vi ligger just nu på en fjärdeplats och det är topp fyra vi vill vara när alla omgångar är spelade för att vara direkt klara för slutspel.

Vad säger du om dina personliga prestationer?

Wettéus
– Jag är nöjd med mina prestationer så här långt. Jag är fortfarande obesegrad och har inte släppt in speciellt många mål, samtidigt som jag gjort en del mål. Om jag fortsätter på detta spår har jag bra förutsättningar för att kunna hjälpa laget att gå långt denna säsongen. Det är bara fortsätta att slipa på små detaljer så ska nog även 2022 bli ett lyckat år.

HortyGoose
– Mina egna prestationer kan bara bli bättre, jag känner att jag än så länge inte fått det att lossna som tidigare säsonger i eAllsvenskan. Det är bara att fortsätta träna mer nu i januari, för att vara redo när eAllsvenskan drar igång i februari.

Hur går tankarna inför vårens matcher?

Wettéus
– Jag är riktigt taggad på att dra igång säsongen i februari igen. Som tidigare nämnt är det viktigt att både jag och Douglas höjer nivån ytterligare för att vi ska kunna vara med och slåss om guldet. Det är en riktigt jämn serie i år så det är viktigt att fokusera i varje enskild match.

HortyGoose
– Varje match kommer vara viktig när serien drar igång igen, det är bara att kolla på hur tabellen ser ut just nu, inget lag har tagit full pott. Höjer jag mig till den nivå jag vet att jag har inom mig, så kommer det att bli en rolig vår för Sirius i eAllsvenskan.

Följ @siriusesport på Twitter och Instagram för uppdateringar om lagets matcher.
Här ser ni samtliga mål från vinsten mot Djurgården under säsongen. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×