Sirius doldis tvåmålsskytt

Först missade han öppet mål, sedan klev han fram och blev Sirius matchvinnare tillsammans med Markus Kumpuoja. ”Det ser bra ut, men nu har vi tuffa matcher mot Tillberga.”

Tobias Andersson kom till Sirius från Gais för ett par r sedan och är en underskattad spelare.

När UNT letade efter honom i omklädningsrummet efter 8–1-segern mot Boltic så fick vi hjälp av Patrik Eidenert, som skrek: ”Murren”, tidningen vill prata med dig.

Detta kräver förstås en förklaring. ”Murren?”

– Äh, de håller på med så mycket … säger Tobias Andersson och syftar på de andra spelarna laget.

Men varför ”Murren?” Berätta.

– Jag spelade med (Magnus) Muhrén under ett par säsonger i Gais och han har lärt mig mycket om bandy, men nu har det eskalerat och blivit för stort, säger han.

Det får bli Tobias i fortsättningen, åtminstone i tidningsspalterna. Mot Boltic gjorde han två mål, men det kunde (och borde) ha blivit minst ett till.

– Jag missade ett jätteläge i början, det kunde ha blivit ett hattrick, säger han med ett leende.

Det var klasskillnad mellan lagen. Boltic hängde med hyggligt i första halvlek. 8–1 är siffror som säger det mesta. Boltic räckte inte till över 90 minuter.

– Till slut fick vi hål på dem. Vi ska vara nöjda att vi hade 3–1 i paus, men i andra halvlek klev vi in hårdare och tog över. Vi behövde mer fart på grejerna och det lyckades vi med, säger tränaren Mats Söderman.

Nu har Sirius och Tillberga full pott i kvalserien. En drömstart förstås.

– Men det är många poäng kvar att spela om, så det är definitivt inte klart. Vi har fått en bra start, så mycket kan man säga, konstaterar Söderman.

Inte heller Tobias Andersson vill ta ut någon elitserieplats i förskott.

– Vi ska vara mycket bättre än Boltic, men det är ändå en kvalmatch. Det ser bra ut, men nu har vi två jättetuffa matcher mot Tillberga.

Sirius seger kunde ha blivit ännu större. Precis som mot Ljusdal så radade Sirius upp hörnor – 15 den här gången, 18 i Ljusdal. Men det blev alldeles för få avslut.

– Förra säsongen hade vi (Mattias) Hammarström, nu har vi inga jätteskyttar, men vi måste ändå utnyttja hörnorna på ett bättre sätt. Nu testade vi några varianter, säger Tobias Andersson.

Boltic förlorade kvalpremiären mot Tillberga och ser inte ut att bli något hot mot de två elitserielagen.

– Ljusdal har mer spets i sitt lag med Törnberg, Skarps och Berglund, det är spelare som kan göra det där lilla extra, och det har inte Boltic, det är den stora skillnaden, säger Tobias Andersson.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×