Sirius börjar kvalet borta

Nu är det klart. Sirius inleder bandykvalet på fredag mot Ljusdal på bortaplan. Dessutom lottades Boltic in i samma grupp.

Att Sirius skulle få Tillberga in sin kvalgrupp var klart sedan tidigare. När lottningen ägde rum i måndags, men som offentliggjordes under söndagen, så stod det mellan Nässjö/Tellus och Ljusdal/Boltic. Det blev alltså det senare alternativet.

– Alla lag är bra och de allsvenska lagen har vunnit mycket och har en positiv trend, så det är alltid svårt att säga på förhand vilken som är den bästa lottningen, säger Sirustränaren Mats Söderman.

Att börja på bortaplan är heller inget som bekymrar Söderman.

– Elitserielagen brukar börja borta, så det visste vi sedan tidigare.

Vad säger du om Ljusdal och Boltic?

– Ljusdal har ett par spelare som vunnit SM-guld (Törnberg och Skarps) och vi mötte dem i en träningsmatch i höstas. Boltic har vi också respekt för, ett lag som var före både Motala och Jönköping.

Boltic har spelare som Niclas Sköld, som är son till den förre Siriusspelaren Tomas ”Totta” Sköld, veteranen Pål Hansen, som fyller 44 år senare i år, och Ted Wiklund, som spelade i Sirius nyligen.

Ljusdals största stjärna är utan tvekan Pär ”Pärtan” Törnberg med meriter från både Edsbyn och Bollnäs. Daniel Skarps har varit med några år och kan briljera när det inte gå så snabbt.

Så här spelas Sirius kval:

26/2: Ljusdal (b), 28/2: Boltic (h), 2/3: Tillberga (b), 4/3: Tillberga (h), 8/3: Boltic (b), 12/3: Ljusdal (h).

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×