SIRIUS BEVILJAS ELITLICENS

För första gången på fem år beviljas Sirius elitlicens utan extra granskning.

Under tisdagseftermiddagen meddelade licensnämnden att nio elitserieklubbar beviljas elitlicens. För första gången på fem år är Sirius en av dessa klubbar.
– Det känns jättebra. Det handlar om att vi för första gången på många år återigen har ett eget positivt kapital. Licensnämnden tycker att vi har bra verktyg för att mäta vår ekonomiska utveckling. Att vi sen alltid följt vår handlingsplan bygger tillit och förtroende. Något som inte är helt oviktigt i sådana här sammanhang, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Sirius har under flera år arbetat hårt för att få en stabilitet i ekonomin.
– Jag har sagt det i vissa forum tidigare och det är verkligen så att vi är ganska många som jobbat hårt för det här under en längre tid. Jag tänker på alla ifrån kansliet, klubbledningen, arenagruppen, herr elit och våra ungdomsledare. Det känns bra att hårt arbete lönar sig och det ger energi att fortsätta på den inslagna vägen, säger Jimmy.

Även om det är positiva nyheter för klubben så påtalar han vikten av att fortsätta det hårda arbetet.
– Att vi redan nu blivit beviljade elitlicensen är ett kvitto på att vi gjort bra saker. Det är dock inte en garanti på att det per automatik kommer fortsätt vara så, utan vi behöver fortsätta jobba enligt de rutiner vi har. Nu gläds vi åt det här och laddar för säsongsstart för våra ungdomslag och herrlaget, avslutar Jimmy.

Utöver Sirius beviljas även Broberg/Söderhamn, Edsbyns IF, Frillesås BK, IFK Motala, Sandvikens AIK, Vetlanda BK, Villa Lidköping och Åby/Tjureda elitlicens.

Bollnäs GIF och Västerås SK har redovisat ett negativt eget kapital och därav har beslut om fortsatt granskning tagits. IFK Vänersborg har genomfört ett offentligt ackord och Hammarby IF har försatt sitt dotterbolag i konkurs vilket gör att nämnden beslutat om fortsatt granskning även för dessa klubbar. Slutligen kommer licensnämnden fortsatt granska AIK Bandy så att tid ges för bedömning av underlag och kompletterande information.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×