Siffrorna hölls nere

Söndagens match i ABB Arena var länge jämn, 2-2 hann dock bli 4-2 till hemmalaget Västerås fördel innan första halvlek var slut. De grönvita regerande mästarna kunde till slut vinna matchen med 6-2.

Det var omvända siffror för Sirius i söndagens match, jämfört med matchen innan mot Gripen. 2-6 segern borta på onsdagen hade givit laget energi och man hade bevisat för sig själv och för omvärlden att man kunde, men man visste samtidigt att VSK skulle bli en tuff match. Ett skickligt bandylag som lyfte SM pokalen mot himlen så sent som i mars 2015.

Knappt 1 500 personer tittade med spänning på matchen mellan VSK och Sirius under söndagseftermiddagen i ABB Arena, som var omgång 5 i Elitserien. Lagen har en historia av att spela bra matcher mot varandra, och till skillnad från mötena mot vissa av de andra topplagen i serien har Sirius en tendens att lyckas bjuda upp till kamp mot den grönvita grannen, trots dåliga odds. Västerås, som förvisso bland annat förlorade med uddamålet mot Kungälv nyligen var tippade storfavoriter, men med det sagt var matchen absolut inte avgjord från start.

Tvärtom.

Västerås tog visserligen ledningen efter drygt 10 minuter spelade, men en och en halv minut efter Västerås ledningsmål kvitterade Sirius till 1-1, på hörna av Victor Lundberg. När Västerås sedan gjorde 2-1 tog det bara drygt 10 minuter innan Sirius återigen hade kvitterat, till 2-2. Den gången genom förstaårssenioren Tobias Engstrand. Tobias, som är tredje generationen Engstrand i Sirius. Innan första halvlek var slut hann VSK dock göra två snabba mål och skapa sig en 4-2 ledning. En ledning som Sirius aldrig lyckades hämta igen.I andra halvlek gjordes många tappra försök, men Västerås kunde istället utöka sin ledning ytterligare och matchen slutade 6-2 till hemmalaget.

Målskyttar Sirius: Victor Lundberg, Tobias Engstrand

Målskyttar Västerås: Mikael Olsson 2, Tobias Holmberg, Ted Bergström, Jonas Nilsson, Jacob Bucht

Publiksiffra: 1 473

Nästa match för Sirius Bandy spelas hemma på onsdag 18/11 kl19.00 på Studenternas IP mot Broberg Söderhamn, en match som även sänds på Bandypuls livetjänst. Välkomna.

Vi vill även hälsa er varmt välkomna till matchen Sirius-Vetlanda på Studenternas IP fredag 11/12 kl. 19.00. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition intill Fyrisån.

Hoppas vi ses där

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×