Sen kvittering räddade poäng

Samuel Heeger blev stor poängräddare för Sirius då han i matchens sista sekunder kvitterade till 3-3 hemma mot Hammarby

När mörkret la sig över Studenternas på fredagskvällen var förutsättningarna för bandy perfekta. Och med ett par minusgrader på termometern kom den största hettan från dramatiken på isen. För det blev en jämn match mellan Sirius och Hammarby.

Den första halvleken var ett ställningskrig som Sirius till slut fick övertaget i. Ledningsmålet, som var halvlekens enda, kom från Nisse Bergström som högg på en lös boll efter en fin uppåkning av Teemu Määttä. Ledning i halvtid för Sirius, men i den andra halvleken skulle Hammarby komma tillbaka.

Med medvind i ryggen tog gästerna över matchbilden och efter 63 minuter hade även resultatet svängt. Dubbla hörnor gav mål från Robin Sundin och Adam Gilljam, och Hammarby ledningen. Sirius ryckte dock upp sig snabbt och bara tre minuter senare kvitterade Kalle Mårtensson till 2-2.

Den andra halvleken fortsatte att bjuda på målchanser åt båda håll och till slut fick Hammarby den bästa. I den 74:e minuten spelade Robin Sundin snett inåt bakåt till Ted Bergström som i öppen kasse kunde skjuta in 3-2, något som också såg ut att bli slutresultat. Men Sirius gav sig aldrig.

Efter en hörna i matchens sista övertidsminut hamnade returen framför unge Samuel Heeger som med ett snabbt skott fixade en viktig poäng till Sirius.