SEGER I SÄSONGENS FÖRSTA MATCH

Posted at 22:25h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius imponerande under de första 45 minuterna. Därefter släpptes gästande Tellus in i matchen: ”Vi tappade bolltempot och kom inte till några farliga anfall”

Sirius vann dagens träningsmatch mot Tellus med 5-3. Det efter en stark första halvlek som kunde ha slutat med större siffror.
– Känslan är bra efter dagens vinst. Första matchen är alltid speciell och det går ofta lite upp och ned i början, precis som vårt spel idag, säger Siriusmittfältaren Teemu Määttä.

Sirius hade 4-0 i halvtid men gästande Tellus letade sig tillbaka in i matchen i den andra halvleken. Efter dryga timmen spelad var ställningen 4-3.
– Vi tappade bolltempot och kom inte till några farliga anfall. Vi hade bolltapp i farliga lägen och på den här nivån straffar det sig. Tellus bjöds på flera kontringar, säger han.


Efter Tellus tredje reduceringsmål spelade Sirius upp sig och gästerna skapade inte mycket efter det. Jimi Heinonen fastställde slutresultatet till 5-3 i den 92:a matchminuten.
– Det finns många bra saker som vi kan ta med från den här matchen. I första halvek hade vi t ex en riktigt bra defensiv. Vi spelade bra hela laget och jobbade tillsammans, säger han och fortsätter.

– Tellus hade svårt att skapa något framåt under den första halveken samtidigt som vi gjorde fyra mål och hade läge att göra minst 4-5 mål till. På det stora hela gjorde vi det bra under de första 45 minuterna. Nu framöver måste vi se till att vi kan hålla samma nivå hela matchen igenom, säger han.


Teemu stod för två mål idag och var nära vid flera tillfällen att fullborda ett hattrick.
– Formen känns riktigt bra nu. Det finns alltid saker som kommer förbättras under hösten men jag är nöjd med den nivå jag kom upp i idag. Det är alltid roligt att börja spela matcher efter en lång sommar, säger han.

Målen: 1–0 (14) Jimi Heinonen, 2–0 (18) Teemu Määttä, 3–0 (25) Määttä, 4–0 (42) Kalle Mårtensson, 4–1 (54) Pontus Nordenfors, 4–2 (61) Markus Wikman, 4–3 (66) Wikman, 5–3 (92) Jimi Heinonen.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×