Kvällens seger på Zinkensdamm var välbehövd för Sirius som kämpar för att undvika kval samtidigt som de nu hakar på i kampen om den sista slutspelsplatsen. Med en poäng upp till tabellnian Vetlanda och fyra poäng upp till Hammarby på åttonde plats är inte det en omöjlighet.
Sirius stora skyttekung Markus Kumpuoja var idag tillbaka på arenan där han huserat under två säsonger tillsammans med Hammarby. Redan i den tredje matchminuten gjorde Kumpuoja sig hemmastadd genom att hålla sig påpassligt framme på en hörnretur och sprätta in kvällens första mål bakom Kimmo Kyllönen i Tellus mål. Tellus kom igen i den 13:e minuten och kvitterande genom Martin Deacon efter en snabb kontring. Sirius fick med sig en 1-2-ledning in i omklädningsrummet efter mål på hörna av Johan Jansson Hydling, en ledning som Kumpuoja sedan utökade en minut in i den andra halvleken.
Historien nära att upprepa sig – Då klev Engstrand fram och avgjorde matchen
När lagen senast möttes på Studenternas vände Tellus ett 3-1-underläge till 3-3 efter mål av Martin Krigh på övertid. När Tellus idag reducerade till 3-2 i den 74:e matchminuten kändes det som att historien skulle upprepa sig. Sirius hade mycket boll under stora delar av matchen idag men det var Tellus som hade mycket av målchanserna, precis som vid det tidigare mötet. Men i den 80:e matchminuten klev Tobias Engstrand i Sirius fram och avgjorde matchen med sitt 2-4-mål. Engstrand sicksackade sig fram och lade retsamt in bollen i mål mellan benen på Kyllönen.

Nu väntar Edsbyns IF på lördag hemma på Studenternas, ett Edsbyn som idag vände ett 1-2-underläge mot Gripen till seger med 7-2.

IK Tellus-Sirius Bandy 2-4 (1-2)