Samarbete skapar attraktiva möjligheter i Sirius allsvenska damlag


Ett unikt samarbete har inletts mellan våra damlag i SSL och allsvenskan. Samarbetet möjliggör att Sirius Innebandy kan erbjuda fler damspelare chansen att träna och spela elitinnebandy. Läs mer om samarbetet nedan samt möjligheterna att provträna för det allsvenska laget.


”Samarbetet innebär att vi får en naturlig trappa för de spelare som satsar framåt och vill spela i SSL – både i form av träningsmiljö men även i matcher om man tar en plats.” Det säger Sara Orebrand, sportchef för Sirius SSL Dam.

Hon får medhåll av Jan Klemyr, ansvarig tränare för det allsvenska damlaget. ”Samarbetet innebär en fantastisk möjlighet för klubben att utveckla spelare och individer för att bli så bra innebandyspelare som möjligt. Laget kommer att fungera som en utvecklingsplats med spel i allsvenskan och ett av målen är att utveckla talanger till klubbens SSL-lag,” säger han.

Det finns redan spelare som visat att det går. Ett exempel är Madelene Langendorf som kom från allsvenska laget inför förra säsongen och i år har Julia Melltorn och Isa Lunneborg varit med på hela försäsongen med SSL laget. Ett annat exempel är Ebba Johansson som tränat hela försäsongen med SSL laget och som kommer att ha SSL som sin träningsmiljö under säsongen.

Sara Orebrand påpekar även att samarbetet också innebär att de SSL spelare som behöver mer matchtid kan få det i allsvenskan och att skadade spelare kan slussas in i matchning på ett bra sätt.

”Det positiva i detta är just miljöerna där vi kan se till att få det bästa av båda världar och hjälpa varandra. Framförallt så har vi en utvecklingsmiljö på hög nivå där man kan slussas in för att vara redo för SSL,” säger Sara Orebrand.

Jan Klemyr påpekar även att samarbetet ger det allsvenska laget större möjligheter att konkurrera i den tuffa östra allsvenska serien. ”Vi kan tillföra spets med spelare från SSL-truppen, samtidigt som de spelarna får värdefull matchträning på elitnivå,” säger han.

PROVTRÄNA MED SIRIUS ALLSVENSKA DAMLAG Under vecka 33 erbjuder Sirius allsvenska damlag provträningar (se tider nedan). Kontakta Eva Klemyr på 073 – 910 44 04 för mer information. Du hittar även mer information på lagets hemsida.

  • Måndag 16 augusti kl 18.30 – 20:00 (IFU Arena, Hall B)
  • Tisdag 17 augusti kl 18.45 – 20.30 (IFU Arena, Hall C)
  • Onsdag 18 augusti kl 18.45 – 20.30 (IFU Arena, Hall B)

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×