Rekordmånga deltar i Skridskokul

Drygt 3000 skolbarn deltar i årets Skridskokul. Det är en ökning med över 1000 barn från förra året.
Sirius Bandy bedriver varje år den mycket uppskattade verksamheten Skridskokul. Det med medel från ByggConstruct och PwC.
– Skridskokul är en verksamhet som riktar sig till alla elever i Uppsala och erbjuder alla att prova på att åka skridskor. Det är en fin samhällsinsats som Sirius gör i detta. Det är viktigt för oss på PwC att stödja viktiga samhällsinsatser och där är Skridskokul en, säger Lars Kylberg från PwC.
Både ByggConstruct och PwC var på besök när Ångelstaskolan var på plats med sina elever.
– Det jag tar med mig är hur uppskattat det var. Jag talade med två lärare som var i det närmaste lyriska i omdömet om Skridskokul. Sen slogs jag också av myllret och livet på isen samt rektor (Stig) Tappers inlevelse och insats, säger Lars Kylberg.
Sirius erbjuder alla skolar i Uppsalaområdet möjlighet till en friluftsdag på Studenternas IP.
– Skridskokul är superviktigt då det i dagsläget spolas allt färre isar runtomkring i Uppsala vilket medför att barn idag åker mindre skridskor än vad man gjorde förr då det fanns bättre förutsättningar för det spontana skridskoåkandet, säger Sirius projektledare Jonathan Ajdert och fortsätter:
– Det blir roligare att åka skridskor om man lärt sig grunderna till skridskoåkningen vilket de lär sig under våra pass. Sen kan det vara skönt för lärarna att få hjälp av Sirius Bandy att både lära ut skridskoåkning då alla inte har samma erfarenhet av olika skridskoövningar som våra ledare har samt att Sirius Bandy ser till att isen bokas och att allt annat är fixat så det enda skolorna behöver göra är att ta sig till arenan och njuta av en härlig dag.
Skridskokul pågår varje vardag under vecka 4-7.
– Än så länge har det gått väldigt bra och alla skolor har varit väldigt nöjda och glada över tillfället att både få åka skridskor på Studenternas IP men även att få vara med och åka med oss och professionella ledare, säger han.
Både elever och lärare har varit mycket nöjda.
– De tycker Skridskokul är väldigt bra och att det är utmärkt att det finns utrustning till alla barn att låna så att alla kan vara med och åka med oss, säger han.
Under dagen deltar spelare från Sirius A-lag på isen.
– Att de är med på plats är en bonus för alla barn. De får se riktiga bandyspelare vilket skapar förebilder för dem att se upp till. Sen är det alltid kul för barnen att utmana spelarna på olika skridskoövningar, avslutar han.
Skridskokul bedrivs med medel från ByggConstruct och PwC

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×