PUBLIKINFORMATION INFÖR PREMIÄREN AV ELITSERIEN

Sirius Bandy kommer likt tidigare följa de riktlinjer och direktiv som Folkhälsomyndigheten ger. Om det blir spel inför 300 åskådare eller ingen publik alls avgörs av Länsstyrelsen i dagarna.

Om drygt två veckor är det elitseriepremiär och Sirius tar emot Sandviken hemma på Studenternas. Huruvida matchen kommer spelas inför 300 åskådare eller inför tomma läktare är ännu oklart.

På söndag, 1 november, höjs publiktaket från 50 till max 300 sittande deltagare vid sportevenemang, konserter och liknande sammankomster runt om i Sverige. Uppsala har sedan en tid tillbaka skärpta lokala restriktioner för Corona. Länstyrelsen överväger nu att ha kvar gränsen på 50 åskådare för regionen. Orsaken till specialrestriktionerna är att antalet covidpatienter som är i behov av sjukvård har ökat.
– Om Länsstyrelsen tillåter spel inför 300 personer har vi beslutat att spela inför publik. Vi är övertygade om att vi kan ta in 300 personer i publiken på ett säkert sätt. Det här är glädjande då det i sånt fall innebär att vi får spela inför våra supportrar, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

Om maxtaket på 50 åskådare står kvar, kommer ni då spela inför en publik?
– Då kommer vi tyvärr inte spela inför publik. Anledningen till det är framför allt att kostnaderna för ett publikt evenemang blir väsentligt högre och vår gräns för att få ihop det ekonomiskt går vid ca 300, säger Jimmy Helmersson.

Folkhälsomyndighetens regler gäller sittande publik. Om 300 sittande åskådare tillåts även i vår region hur ska ni då ordna sittplatser på Studenternas IP?
– Där har vi en bra dialog med kommunen som kommer hjälpa till att ordna så vi uppfyller kraven, säger han.

När 300 åskådare tillåts på Studenternas IP så är det klubbens säsongskortsinnehavare som kommer få möjlighet att se hemmamatcherna direkt på plats. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×