Projektet SkridskoKul – Chansen att lära sig åka skridskor

Elitserien i bandy har VM-uppehåll men på Studenternas är det full fart med barn som genom lek får lära sig att åka skridskor i Sirius Bandys Skridskokul.

Skridskokul är ett samverkansprojekt som Sirius Bandy tillsammans med ByggConstruct genomför. Genom detta projekt erbjuds skolor i Uppsala att förlägga friluftsdagar och idrottsdagar på Studenternas. Projektet står bland annat för fri istid, utrustning för de som behöver låna och instruktörer från Sirius Bandy.

Instruktörer under veckan är A-lags spelarna Gustav Holmgren och Tobias Engstrand. Från junior-laget är det Hannes Skagerlind och Oskar Hansson som är med på isen. I år är verksamheten kopplad till vecka 5 och ca 500 skolbarn i åldern 6-12 år kommer då vara med. Följande skolor är i år med på Sirius Bandys SkridskoKul:

Nåntuna, Danmark, Gamla Uppsala, Stenhagen, Jensen m.fl.

– Alla barn borde få lära sig simma, cykla och åka skridskor. De milda vintrarna och minskade resurser till att möjliggöra isar vid skolor och idrottsplatser har gjort att vi valt att vara med i de två häftiga projekten Skridskokul och Bandykul, säger Pär Karlsson, Vd på ByggConstruct.

Barnen och lärarna tycker att det är jättekul att få åka på A-plan vid Studenternas med ledare från Sirius Bandy, som har övningar och värdefulla tips. Många av barnen har aldrig åkt skridskor tidigare. Ta nu på onsdag som exempel när LYSA-enheten, med nyanlända och asylsökande barn kommer. Det är glädje, fortsätter Pär Karlsson.

Som avslutning på Skridskokul kommer alla deltagande barn att erbjudas vara med i en ”skridskoparad” innan matchen mellan Sirius och Kungälv den 14:e februari.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×