Sirius Bandy har gjort klart med årets första nyförvärv. Den 21-årige finska landslagsmannen Jimi Heinonen har skrivit på för två år med klubben. Heinonen, som kom tvåa i den finska poängligan efter storspelaren Sami Laakkonen, var med och tog VM-brons med Finland i VM i Sandviken tidigare i år.

– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jimi, han passar in i det vi håller på att bygga. Han är ung, träningsvillig och utvecklingsbar. Jag ser fram emot att hjälpa Jimi att bli ännu bättre. Han har redan nu presterat väldigt bra, då han kom tvåa i den finska poängligan förra säsongen och tog en plats i det finska landslaget. Jag ser honom som en forward, där har han spelat mestadels av sin karriär dock spelade han på mittfältet förra säsongen i Botnia, det tror jag varit väldigt nyttigt för honom då han fått en bredare bild av hur bandy spelas längre ner i banan, säger Sirius Bandys huvudtränare Olle Gabrielsson.

Jimi Heinonen är en mångsidig spelare som varit tongivande i olika ungdomslandslag. Inför VM tidigare i år var han på plats i Uppsala under ett träningsläger tillsammans med det finska landslaget.

– Jimi har tränat med oss under två tillfällen och visat upp fart och god teknik och kom ofta till avslut. Han är en offensiv spelare och vi hoppas såklart att det ska komma en del mål från hans klubba. Jimi är väldigt driven och målmedveten och har haft som mål att komma till den svenska Elitserien. Att han är ambitiös och beredd att träna hårt för att utvecklas är kanske det mest intressanta för oss tillsammans med att han bevisligen kan leverera poäng, säger Sirius Bandys sportkommitté i en kommentar kring nyförvärvet.