Övertygande seger hemma mot Vetlanda

Posted at 12:03h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius tog två blytunga poäng igår efter en övertygande 7-2-seger mot ett formstarkt Vetlanda.

Vetlanda kom till Studenternas med siktet inställt på att ta deras femte raka seger, men smålänningarna fick lämna Uppsala utan några poäng.
– Det var en rejäl urladdning i första. Vi spelar sjukt bra helt och skapar jättemånga chanser. Kul att det lossnar lite, att vi får lite mål och ett bra anfallsspel, säger Siriusmittfältaren Nils Bergström.

Efter halvtimmen spelad hade Sirius skaffat en betryggande ledning. 5-0 och matchen var enligt Bandyplays expertkommentator och Sirius tidigare tränare, Erik Sundin, över för Vetlandas del. Sirius femte mål för kvällen – en kanon rakt upp i krysset från Nils Bergströms klubba.
– De tappar boll på mittplanen så snappar jag upp den och drar någon spelare och får sedan en bra träff för en gångs skull, säger Nisse.

6-0 i halvtid blev sedemera 7-2 och en övertygande seger för blåsvart.
– Det är så klart jätteskönt att vinna igen. Det var en härlig inramning och vi gör en fantastisk match, framförallt i första halvlek, säger Siriushalven Ted Haraldsson som stod för flera fina framspelningar och ett stabilt spel under hela matchen.

Sirius klättrar därmed två placeringar i tabellen till en nionde plats med den är fortsatt en väldigt jämn tabell. På lördag väntar IFK Motala på bortais, ett Motala som igår föll med uddamålet mot Villa Lidköping.

Se highlights från Sirius – Vetlanda

Köp biljett till Sirius nästa hemmamatch: Sirius – Bollnäs

IKSTV
Se intervjun med Nils Bergström
Se intervjun med Ted Haraldsson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×