Oscar Rönnqvist efter revanschmatchen: ”Vi visade hur bra vi kan och ska vara när vi gör det vi bestämt”

Efter 6-2-förlusten tidigare i veckan på Hällåsen mot Broberg/Söderhamn syntes det igår hur revanschlysten glödde i ögonen på Sirius-spelarna. Det var helt ombytta roller lagen emellan från mötet tidigare under veckan och Sirius dominans de första 45 minuterna på Studenternas resulterade i att de blåsvarta fick gå till halvtidsvila med en 5-1-ledning.

– Det är fantastiskt kul att vinna matcher och framförallt hemma på Studan! Man får lite tid att njuta av segern ett tag innan det är omladdning för en ny match. Det kändes oerhört bra att kunna ladda om så kort efter förlusten i onsdags och sedan visa hur bra vi kan och ska vara när vi gör det vi bestämt, säger Oscar Rönnqvist i Sirius Bandy. Sirius insats igår, framförallt under den första halvleken, var den bästa så här långt under den här säsongen och publiken bjöds på ett mycket underhållande spel. – Det kändes redan innan matchen att det fanns lite frustration från de tidigare matcherna och att alla var riktigt sugna på att visa hur bra vi egentligen är och att vi ska ta hem två poäng. Vi pratade innan matchen om hur viktigt det var att alla petade in hundra procent och det gav mycket energi till hela gruppen i alla moment och det visade vi verkligen igår, säger Oscar Rönnqvist. Oscar Rönnqvist har fått klivit ned och spelat vänsterback i några matcher, så var fallet även igår på grund av Victor Lundbergs frånvaro. Victor har haft problem med sin puls och har inte fått klartecken från läkare att spela fullt än.

– Allas förhoppningar är att han (Victor) är tillbaka så fort som möjligt. Vi har haft skador och sjukdomar de senaste matcherna i mittförsvaret och vi har ingen avbytare som är mittförsvarare. Jag fick chansen som vänsterback nu när Stefan (Tranblom) klev ned som libero i Victors frånvaro och jag försöker lära mig så mycket jag kan av Hydas (Jannson Hydling) och Stefan. Det har känts väldigt bra, jag får mycket hjälp av de andra så det är lätt att veta hur jag ska stå i framförallt defensiven. Offensivt försöker jag ge understöd åt halvorna och mittfältarna så jag kan hjälpa till med en del av uppspelen då jag vanligtvis är mittfältare.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×