Nytt ras efter paus

Sirius poängtorka hemma på Studenternas fortsätter, men det som är mest anmärkningsvärt är målrasen under de andra halvlekarna i de tre senaste matcherna 0–19!

Edsbyn vann enkelt med 7–0, men efter den första halvleken stod det bara 1–0.

Det var likadant mot Hammarby. Då ledde Sirius med 2–1 och matchen slutade 2–8. Nästan samma visa mot Tillberga när 2–2 i paus blev 2–8.

– Det går inte förklara de siffrorna, men jag tror att vi är lite sköra. Vi trycker hela tiden på att vi ska spela i 90 minuter, men jag upplever att den viljan inte fanns efter Edsbyns tredje mål, säger tränaren Mats Söderman.

Sirius hade oerhört få målchanser under den andra halvleken mot Edsbyn, så själva spelet är egentligen inte så mycket att skriva om – målen trillade in och om inte Gustav Holmgren hade varit så bra i kassen hade det blivit 0–10, eller betydligt mer …

– Det räcker att några spelare resignerar så förstör det för hela laget. Alla måste kriga som idioter i alla matcher, säger Söderman.

Det är inte konstigt att Sirius förlorar mot Edsbyn, men det finns olika att förlora på.

– Hade vi krigat i 90 minuter hade vi förlorat med kanske 4–1 och då hade vi haft en helt annan känsla, det måste de (spelarna) fatta. När vi inte tänder på alla cylindrar så blir det jäkligt stora ytor för Edsbyn, säger Mats Söderman, som faktiskt var riktigt förbannad trots att det hade gått åtskilliga minuter efter slutsignalen när UNT fick en pratstund med honom.

Sirius stannade länge i omklädningsrummet efter matchen.

– Alla vill vara med när vi vinner, men storheten är att vilja vara med när det går emot, säger Söderman.

Någon riktig förklaring till rasen under andra halvlekarna i de tre senaste matcherna på Studenternas är svårt att hitta. Att Sirius inte skulle orka spela bandy i 90 minuter är ingen hållbar förklaring. Så det har knappat med kondition att göra.

– Ska man sia så är det Tillbergamatchen som var knäcken. Innan dess var vi inne i en bra period där vi både tog poäng och spelade en bra bandy, säger Söderman.

Det fanns två spelare som höjde sig över mängden mot Edsbyn och det var Markus Kumpuoja och målvakten Gustav Holmgren, som nu gjorde sin första match sedan annandagsmötet med Vetlanda.

– Vi höll spelet uppe bra i den första halvleken och hade även en bra målchans i början av andra halvlek, men efter Edsbyns 3–0-mål så var det bara Markus (Kumpuoja) som försökte driva på och det räcker inte. Vi måste göra det här tillsammans, det måste alla förstå, säger Siriustränaren.

Till sist: Det är inte vanligt att bandylag på den här nivån håller nollan. Senast Sirius blev nollat var säsongen 2011/2012, först 0–3 hemma mot Villa och sedan 0–7 mot Gais på Heden.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×