Nyckelspelare stannar i Sirius

Kedjekompisen Billy Nilsson är förlorad för Schweiz, men Bobby Edberg väljer att stanna i Sirius – i två år till. ”Det känns skitbra”, säger sportchefen Niklas Stuxgren.

Bobby Edberg hämtades från Visby i allsvenskan mitt under säsongen. På sina 15 matcher i den blåsvarta tröjan hann den tidigare Mora-spelaren Edberg med att leverera 20 poäng. Nio mål och elva assist. Han bidrog till att Sirius till slut kunde ordna kontraktet. Nu har Uppsalaklubben löst den sista biten av den utköpsklausul man hade från avtalet med Visby.

– Det är mycket han som gjorde att vi vände och kunde fixa kontraktet. Han har många egenskaper som tillför. Han kan hålla i bollen, har bra speluppfattning och är en målgörare. Han tar vissa avslut som inga andra i vår trupp kan, säger Stuxgren om Edberg.

Sirius har en stor del av truppen under kontrakt men behöver fylla på med åtminstone fyra fem spelare till enligt sportchefen.

– Vi måste sätta pusselbit efter pusselbit.

I första hand kollar man på backar och centrar. Och det är på centersidan som Joel Kanebjörk kommer in i bilden. UNT har redan berättat om Sirius intresse för den tidigare Storvretspelaren, nu i AIK. Även just Storvreta uppges vara intresserade, men Sirius har förhoppningar.

– Helt klart. Vi ska se om vi inte kan hitta en utmaning som passar honom, säger Stuxgren.

När det gäller tränarsidan är David Ahlmark fortfarande huvudalternativet. Nu handlar det om att hitta en lösning som fungerar för båda parter.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×