Ny landslagsspelare till Sirius

 

Sirius Innebandy har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv, och ännu en landslagspelare. Det är schweiziske Linard Parli som ansluter från Grasshopper Zürich.

I Sirius jakt på att bygga vidare på fjolårets framgångar har flera nyförvärv blivit klara på senaste tiden – däribland Johan Widh, Joakim Berglund samt lettiske Juris Gribusts. Nu är nästa namn klart och Sirius fortsätter på den inslagna vägen med internationella spelare. Linard Parli – en schweizisk landslagsspelare från Grasshopper – är klar för klubben.

Finns det en risk med att ta in internationella spelare?

– Det blir lite större press på oss som förening att slussa in dem, men jag tror inte det blir några problem. Linard kommer plugga här och Juris har med sig flickvännen. Laget kommer träna tillsammans nästan varje dag i augusti så de kommer komma in i det sociala utan problem, säger Nicklas Stuxgren, sportchef i Sirius.

Parlis beslut att plugga i staden är en av anledningarna till att det blev Sirius för honom. Det betyder också att de ekonomiska påfrestningarna minskas rejält för klubben.

– Han själv har valt att plugga i Uppsala och vill komma hit, så vi behöver inte slåss ekonomiskt med någon annan, eftersom Storvreta redan stängt sin trupp. Ekonomiskt sett är det en väldigt rimlig värvning, säger Stuxgren.

Att Parli ser fram emot nästa steg i karriären – och livet – går inte att ta miste på.

– Det är en lättnad att allt är klart och nu ska det bli spännande att påbörja mitt äventyr i Sverige. Jag ser fram emot att träffa alla i laget och har redan börjat packa väskorna. Uppsala är en innebandystad och Sirius ett bra lag så det blir en utmaning att ta en plats. Men det är också en chans att bevisa för mig själv att jag kan spela på den högsta nivån, säger Parli.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är snabb och tekniskt stark. Jag är bra när jag får lite yta och kan utmana försvarare i en-mot-en-situationer. Jag gillar tuffa matcher mot bra motstånd, ju viktigare match desto bättre. Jag ser verkligen fram emot det första derbyt mot Storvreta.

Sirius tränare David Ahlmark är nöjd med sitt senaste tillskott till truppen, och tror att han kan tillföra något som laget tidigare saknat.

– Han gör ett hårt jobb och lägger inte fingrarna emellan. Han har en häftig attityd som vi kommer få stor nytta av. Vi har inte så många såna spelare så det är bra att vi får in en annan typ av spelare.

Ahlmark har ett förflutet som tränare i Gransshopper Zürich, ett faktum klubben tror kommer hjälpa Parli komma tillrätta i sitt nya hemland.

– Jag har koll på hur Schweiz fungerar och kan hjälpa honom att acklimatisera sig. Det är viktigt att både det sociala och det med innebandyn fungerar i ett nytt land och där kan vi använda oss av min erfarenhet, säger Ahlmark och fortsätter.

– Det ska bli spännande och det kommer bli en ny energi i omklädningsrummet. Det blir ju lite annorlunda med allt när alla i laget får prata ett annat språk. Men det är bara kul att få in spelare från andra håll.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×