Ny huvudtränare för Sirius Innebandy SSL Herr

Idag blev det klart att David Ahlmark kommer tillbaka som huvudtränare för Sirius Innebandy SSL Herr. Kristofer Widlundh fortsätter som assisterande tränare.

På torsdagen blev det klart att Sirius Innebandy, efter en tung inledning på SSL säsongen, beslutat att byta huvudtränare för herrlaget. Det innebär att Niklas Johansson får lämna sitt uppdrag.

”Niklas har varit assisterande tränare och huvudtränare för Sirius herrlag under fem säsonger. Vi uppskattar allt han gjort för föreningen, men med tanke på lagets prestation så här långt under säsongen var vi tvungna att agera”, säger Peter Tornberg, ordförande för Sirius Innebandy.

Ny på posten blir David Ahlmark, som var huvudtränare för Sirius Innebandys herrar under fyra år. Han lämnade inför säsongen 2016/2017. I en artikel i UNT förra våren kommenterade Niklas Stuxgren, sportchef för Sirius Innebandy Herr, anledningen till att man inte fick till en förlängning trots att David var förstahandsvalet.

”Det var en helhetslösning vi inte kunde ro i hamn. David har gjort fantastiskt mycket för föreningen de här fyra åren. Föreningen har utvecklats enormt tack vare Davids sätt att ställa krav på föreningen”.

David Ahlmark, som kom till Sirius från Mullsjö inför säsongen 2013/2014, har i ett första steg skrivit på för att leda laget under resten av grundserien.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×