Nu väntar ryska mästarna för Sirius

I dag spelas den andra omgången av gruppspelet i World Cup och Sirius möter det ryska mästarlaget SKA-Neftyanik: ”Det kommer vara hög fart under hela matchen, något vi är beredda på. Vi spelar för att vinna”, säger Markus Kumpuoja.

Sirius inledde World Cup igår genom att besegra IFK Vänersborg med 3-2 i den första gruppspelsmatchen.

– Det är absolut den starten vi ville ha. Vi vill vidare från gruppen så den matchen var en måstematch för oss, säger Markus Kumpuoja

Siriusstjärnan noterades för en assist och två mål i gårdagens match även om han själv säger att det var Jimi Heinonen som gjorde det andra målet.

– Andra målet görs av Jimi. Jag spelade in bollen framför mål och bollen gick in via honom, så uppfattade jag det i alla fall, säger Markus Kumpuoja.

Hur det än var så låg fjolårets blåsvarta skyttekung bakom samtliga Siriusmål. Hans 1-0-mål i den andra minuten var det inga som helst tvivel om att det var som var sist på bollen – ett fantastiskt fint bandymål där Janne Rintalas framspelning höll högsta klass.

I dag ställs alltså Sirius mot SKA-Neftyanik som även de vann deras första gruppspelsmatch när de besegrade Sandviken med 4-3.

– Det blir tufft i dag. Neftyanik är ju ryska mästare så det kommer vara hög fart under hela matchen, något vi är beredda på. Vi spelar för att vinna, säger Markus Kumpuoja.

– Vi måste vara väldigt noggranna med bollen samtidigt som vi måste våga spela på så vi ger oss en chans att kunna vinna matchen, fortsätter han.

Sirius Bandy – SKA-Neftyanik
Fredag 13/10 kl. 15:45 (Göransson Arena)

Johnny Helmersson

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×