Nilsson gjorde som Zlatan

När Billy Nilsson gör som Zlatan och laget jobbar som ett rovdjur på jakt, då vinner Sirius. ”Vi gör prestationer som Warberg inte har.”

Streckmatchen blev precis så spännande som många hade förutspått. 6–3 låter som en enkel Siriusseger, men så var det inte. De två sista målen kom i tom kasse. Dessförinnan var det mycket nerv i matchen, men det var Sirius höll sig kallast.

När UNT ber Siriustränaren David Ahlmark om en spontan kommentar bara någon minut efter slutsignalen så säger han bara ”skönt!”

Sirius hade ledningen med 2–1 när Warberg vände till ledning med 3–2 i början av den tredje perioden. Då trodde säkert de flesta av de 720 på läktarna att det skulle bli hemmaseger.

Warberg drog ner på tempot, backade tillbaka en aning och spelade hem bollen i stället för att fortsätta som man börjat perioden. Man spelade på resultatet, så var i alla fall känslan. Det straffade sig.

– Warberg visade att de är rädda för oss, säger Ahlmark och får medhåll av målvakten Petter Nilsson, som trots spänningen och intensiteten tycker att han hade en ganska lugn eftermiddag.

– Ja ja, det var lugnt. Warberg hade mest skott utifrån. Det var några lägen där de spelade sönder oss, men det rättade vi till, säger Nilsson, som i en UNT-intervju inför matchen tippade att det skulle sluta 4–6 …

– Jag skulle ha släppt in boll till på slutet, säger han och skrattar.

David Ahlmark är givetvis oerhört nöjd med segern och med arbetsinsatsen, men han är inte lika belåten med spelet.

– Vi spelade dåligt under hela matchen, men vi hade några vassa prestationer och det avgjorde, säger Siriustränaren, som också frågar sig hur Warberg ställde upp när laget hade boxplayspel i den tredje perioden.

– Jag tycker att de ställde upp helt fel, bara fokus på Billy.

Det var då, i det numerära överläget, som Carl Kostov-Bredberg kvitterade till 3–3 – ett mål som visade sig bli lika viktigt som Bobby Edbergs 3–4 dryga minuten senare. Passningen till Edbergs mål kom från Billy Nilsson.

– Det är Zlatan som slår sådana passningar, där medspelarna knappt fattar hur han tänker, men Bobby, han förstår … säger Ahlmark och syftar på Nilssons geniala framspelning till ledningsmålet.

Sirius hårda jobb och effektivitet blev matchavgörande loch förstås Nilssons insats. Nu har gjort 9+7 på fyra matcher! Det är inte illa för spelaren som blev ratad i den svenska landslagstruppen.

Nu har Sirius knappat in på Warberg i tabellen. Bara en poäng skiljer lagen nu.

– Vi siktar in oss på Warberg, först och främst, säger Ahlmark med ett leende.

Fortsätter laget att jobba så här hårt för varann så kommer man garanterat att klara kontraktet.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×