Nils Bergström och Johannes Camilton vidare till sista landslagslägret inför P19 VM

Nils Bergström och Johannes Camilton, som båda har setts mycket i A-lagströjan är uttagna till det sista landslagslägret inför P19 VM i Trollhättan som spelas 5-7 februari. Till det förra P19 landslagslägret var hela fyra Siriusspelare uttagna (av totalt 30 spelare). Oscar Rönnqvist, Nils Bergström, David Thorén och Johannes Camilton, samtliga födda 1997. På grund av benbrott i fingret kunde David Thorén inte närvara på lägret 2-4 december i Västerås.

Efter det lägret har truppen nu bantats ner 21 spelare, 18 utespelare och 3 målvakter. Dessa spelare skall nu på ett slutligt läger i Trollhättan 11-13 januari. Till det lägret är alltså både Nils Bergström och Johannes Camilton kallade. Johannes är uttagen som offensiv mittfältare/forward och Nils som ytterhalv. Efter det här lägret skall truppen sedan bantas ytterligare, till den slutgiltiga VM truppen. Den truppen skall bestå av 14 utespelare och 2 målvakter, det är således 4 utespelare och 1 målvakt som inte kommer få plats i VM truppen.

Vi har pratat med Nils för att gratulera honom till platsen samt lyssna in hur tankarna går inför nästa veckas läger.

–Det är självklart väldigt roligt att vara uttagen till det här lägret. Att spela hemma VM skulle vara stort och mitt sikte är inställt på att göra det, säger Nils.

Vi har även pratat med Johannes inför lägret.

–Det ska bli riktigt kul. Man är bekant med många sedan tidigare landslagserfarenheter och stämningen på dessa läger brukar vara mycket god, säger Johannes.

Hur är konkurrensen till årets P19 landslag?

–Konkurrensen i år är riktigt hård, det är många väldigt duktiga bandyspelare i den här kullen och det gäller att prestera på topp för att komma med. Tittar man till förra årets trupp var det många spelare födda 1997 som var med redan då. Mitt mål är att ta mig med i VM truppen för att få vara med på VM i februari, men oavsett hur det slutgiltiga laget ser ut kommer vi ha ett riktigt slagkraftigt lag, avslutar Johannes.

Sirius U20 är på bortaturné i helgen där de möter Nässjö och Vetlanda. Johannes och Nils kommer sedan åka direkt därifrån till Trollhättan för att sedan vara med på lägret måndag-onsdag.

Redaktionen har även pratat med Andreas Heeger, tränare i Sirius U20.

–Jag gläds otroligt mycket med grabbarna, det är roligt för dem att ha gått så här långt. Det ligger mycket tid bakom. Jag tror båda har goda chanser att ta sig med i det som skall bli VM truppen.

Både Johannes och Nils var med i P17 landslaget förr förra säsongen (2013/2014). Förra säsongen (2014/2015) var Johannes med på P19 landslagslägret och blev till slut reserv. Siriusmålvakten Ludvig Jonasson, född 1996 var med i laget, som kom hem från EM med ett guld.

Vi önskar Nils och Johannes stort lycka till på lägret i Trollhättan nästa vecka.Se hela truppen till det sista landslagslägret inför P19 VM här.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×