Nils Bergström klar för nästa säsong

Sirius har gjort klart med 21-årige Nils Bergström: ”Det var hela tiden min ambition och det känns skönt att ha det klart nu”, säger Nils Bergström.
Nils Bergström och Sirius är överens om ett nytt kontrakt över kommande säsong.
– Det känns toppen att en fortsättning i Sirius är klar. Det var hela tiden min ambition och det känns skönt att ha det klart nu så att jag kan ha full fokus på att träna, säger Nils Bergström.

Den gångna säsongen gick både upp och ned enligt honom själv.
– Jag tycker jag avsluta säsongen bra men annars så var det en tuff säsong för mig. Jag känner mig otroligt motiverad att träna hårdare än aldrig förr och är riktigt sugen på att glida ut på Studan igen, säger Nils Bergström.

Nu laddar han inför nästa säsong med hård försäsongsträning.
– Jag kommer träna på stenhårt och är riktigt sugen på att ta stora kliv fysiskt och på bandyplanen. Det blir många timmar i gymmet och i spåret men försöker också hinna med lite promenader på golfbanan, säger Nils Bergström.

Han tror på det nya träningsupplägget och den nya tränaren Esa Mättäs sett att se på bandyn.
– Det är alltid intressant med nya röster och nya sett att se på träning. Det känns som vi kommer ha en mycket bra grund att stå på till hösten, säger Nils Bergström.

Tränaren Esa Määttä är glad över att ha gjort klart med Nils Bergström.
– Det kommer att bli intressant att följa honom under kommande säsong. Han är en ung egen produkt som har visat mycket talang. Nisse har blixtrat till men har inte nått jämn nivå än. Det krävs mycket när man ska ta steget från ung lovande spelare till etablerad elitseriespelare, säger Esa Määttä och fortsätter:
– Jag har pratat med Nisse och det finns motivation och vilja. Det kommer bli spännande att försöka hjälpa till honom att ta nästa steget, säger Esa Määttä.

Sirius har i Nils Bergström en skridskostark ung spelare som kan utvecklas ytterligare enligt Esa Määttä.
-Nisse är bra på skridskorna och vågar utmana. Han har bra spelsinne och nu gäller det att hitta rätt roll till honom i laget för att utnyttja hans starka sidor och samtidigt utveckla honom som bandyspelare, säger Esa Määttä.

_________________________________________________________________________
Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×