Michelle Wiki: ”Jag gillar att göra mål, jag har gjort det hela min karriär”


Efter en stark match borta mot Kais Mora förra veckan där Sirius tillslut vann med 3-8 möter man nu Nacka. En spelare som stod ut lite extra i matchen mot Mora var Michelle Wiki som gjorde tre av de åtta målen.


–Det var skönt att vi kunde göra åtta mål så vi var väldigt lyckliga efter matchen. Vi visste att det skulle bli en viktigt match på förhand med tanke på den långa pausen som varit. Det var fokuserat och vi spelade lungt även om målen inte kom direkt, berättar Wiki om matchen mot Mora.

Sirius som inte fick den starten med önskat på serien har nu tre raka vinster, Michelle berättar om vad som har förändrats de senaste veckorna:

–Det har testats fram och tillbaka för hitta rätt i de femmorna som vi spelar i just nu och det har ibland fungerat bra och ibland lite sämre. Det har tagit lite tid för alla spelare att komma i fas med varandra och varje match har varit en fight och vi är redo att forsätta att göra det. Vi vet att det inte kommer bli enkelt att vinna matcher men om vi gör allt vi kan tror jag att vi kommer börja vinna ännu mer.

Wiki som själv gjorde tre mål i den senaste matchen och spelade lysande under VM i Uppsala berättar om sitt egna spel:

–Jag gillar att göra mål såklart och jag har gjort det genom hela karriären. Jag tycker att det fungerade bra under förra säsongen här i Sirius också, men i år gick det flera matcher där jag inte gjorde några mål. Det är inte normalt för mig, och jag vet inte riktigt vad som var problemet, jag kanske tänkte för mycket istället för att bara spela.

Michelle utvecklar att spelet som hon hade i VM gav en nytändning och hon har hittat tillbaka till sitt spel och tror på sina egna styrkor och är medveten över att hon kan göra mål.

Imorgon är det Nacka som står för motståndet, såhär tror Wiki om den matchen:

–Jag har aldrig mött Nacka förut, dem har aldrig spelat i den högsta ligan i Sverige när jag själv har gjort det så jag känner inte till dem så bra. Det jag kan säga är att en schweizisk spelare finns i Nacka och hon spelar väldigt fysiskt så jag tror nog hela laget kommer göra det. Om vi är redo att fighten till planen tror jag att mitt lag kommer gå segrande.

Glöm inte av att det är dubbelt Sirius lördag den 18 December och hyllningen till våra svenska guldmedaljörer och schweiziska bronsmedaljörer.

Damerna tar sig an Nacka 14.30 följt av herrarna mot Hagunda 18.00.

Biljetter köpes på plats eller via länken nedan.

https://siriusinnebandy.ebiljett.nu/

Det krävs även Covidbevis + ID för att komma in på IFU Arena.

Ludwig Edvardsson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×