Mattias Jansson inför Sirius-Dalen

Mattias ”Matte” Jansson kom in i Sirius A-lag förra säsongen som den yngsta spelaren i SSL och i höstas spelade han med U19 landslaget. Innan laget åkte och spelade borta mot Mullsjö delade han med sig av sina tankar inför hemmamatchen mot Dalen den 18 januari.

Namn: Mattias Jansson

Tröja nr: 13

Moderklubb: Hagunda IF

Klubba: Fatpipe RAW Concept 27

Ni vann med 5-3 mot Höllviken och med 11-6 mot Thorengruppen. Hur är känslan i laget just nu?

”Just nu har vi en skön känsla i laget, det känns som att vi är på väg uppåt igen efter våra bleka insatser mot både Warberg och Karlstad.”

”Vi har inte gjort några kanonmatcher men vi har tagit poäng som ändå är det viktigaste. Jag tycker vi ska försöka hitta tillbaka till det hårda jobb och den vilja vi visar när vi vinner mot Falun borta. Då är vi riktigt bra!”, konstaterade han innan matchen mot formstarka Mullsjö och det hårda jobbet hjälpte laget att plocka med sig en poäng.

Den 18 januari är det dags för hemmamatch mot Dalen – hur går tankarna inför den matchen?

”Har inte hunnit tänka särskilt mycket på den matchen i och med det täta matchschema vi har nu i januari. Men matcherna mot Dalen är alltid jämna, med samma arbetsinsats som när vi slog dem på bortaplan så vinner vi den matchen.”

I höstas var du med och spelade i U19 landslaget. Hur skulle du beskriva den upplevelsen?

”Det var sjukt häftigt, det är få förunnat att få vara med i ett landslag oavsett idrott så jag njöt varje sekund på planen!”

Du kom in i A-laget förra säsongen som superligans yngsta spelare. Vad är den största skillnaden för dig i år jämfört med förra året?

”Det jag tydligast märkt är att jag vågar ta för mig mycket mer i år än förra året. Jag känner att jag växer in i SSL-kostymen mer och mer allteftersom. Jag tycker även att jag gått från att försöka bli en etablerad spelare i Sirius till att vara med och bidra.”

När jag intervjuat dig tidigare har du beskrivit dig själv som en ganska teknisk spelare med bra spelförståelse. Vad skulle du själv vilja förbättra i ditt innebandyspel?

”Det jag först och främst vill förbättra är min fysik. Med min storlek behöver jag bli starkare kroppsligt. Annars skulle jag säga att jag vill kunna ta snabbare och bättre beslut på banan samt att alltid försöka ha andramomentet redo!”

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×