Mattias Jällrud är tillbaka – med besked

Förra året blev det bara 3 matcher för Mattias Jällrud innan han fick säsongen förstörd av en knäskada. I matchen mot Dalen i torsdags visade han att han är tillbaka med besked. I vår intervju delar han med sig av tiden med rehab-träning, hur han helst gör mål och sina tankar inför onsdagens derby mot Storvreta.

Namn: Mattias Jällrud

Tröja nr: 53

Moderklubb: Hagunda IF

Spelar med: Fatpipe/Wiz

På fötterna: Adidas

Förra året spelade du bara 3 matcher innan du fick säsongen förstörd av en knäskada. Hur har tiden med rehab-träning varit?

Det stämmer! Matchen mot AIK hemma den 26 september 2015 small det till. Efter mycket om och men efter det så fick jag en operation den 12 januari, vilket jag är tacksam för nu. Rehabträningen har i ärlighetens namn varit tuff och sällan rolig. Det är inte på gymmet man vill vara, medan de andra är på plan. Men det har gått bra och har varit utvecklande! Motivationen att komma tillbaka till innebandyn har tillsammans med god hjälp från Aktiv Rehab och Muskelcentrum varit till stor nytta.

Hur känns det att vara tillbaka på plan med klubba och boll?

Jättekul! Hoppas vara skadefri nu så att jag kan fortsätta vara på plan och lira!

Under säsongen 2014/2015 samlade du ihop 19 poäng (12 mål och 7 assist). I år har du spelat 2 matcher och gjort ett mål och två assist. Någon egen målsättning för den här säsongen?

Ja, personligen, poängmässigt, så vore 30+ kul och inspirerande att kämpa mot. Men det största målet är såklart att hjälpa laget till slutspel. Sen är ens egna poäng en bonus.

Hur gör du helst mål?

Det tänker jag faktiskt inte så mycket på. In med bollen bara är min filosofi! Det har i och för sig hänt att backhand-knacken visats sig vass, så om jag måste säga något så säger jag backhand-knacken.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Skulle beskriva mig själv som en löpstark, lojal, kreativ spelare med en stark vinnarinstinkt.

Har du någon speciell rutin inför match?

Jag brukar vilja dra ut och springa lite lätt på förmiddagen vid hemmamatcher för att få igång kroppen och känna hur det känns. Annars inget speciellt förutom att äta och sova bra.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag studerar program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor på universitetet. Utöver det så jobbar jag deltid som distributionstekniker på Thermo Fischer via Adecco.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Jag är helt okej på tennis! Är även där löpstark och toppar mitt spel ibland med en resolut forehand.

På onsdag nästa vecka är det derby mot Storvreta. Vad är dina tankar inför den matchen?

Brukar vara de roligaste matcherna på säsongen med mycket publik! Mina tankar är att vi ska försöka få med oss en skön känsla och en bra form till matchen och sen gå för 3 poäng. Jag tror vi har goda chanser!

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Har en humor som ingen klarar av. Jag är även grym på att säga saker först och tänka sen.

På onsdag nästa vecka är det derby mot Storvreta. Vad är dina tankar inför den matchen?

Jag hoppas på att få fortsatt förtroende så jag får visa vad jag kan. Känns som att målen mot Dalen fick måltorkan att släppa lite för mig. Jag har även stora krav på publiken. Det är ett derby och då förväntas ett bra spel, en jämn match men även ett sjukt tryck från läktarna!!

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×