Matte Jansson vill slåss om medaljer

”Sätter vi försvarsspelet och straffar dem i kontringarna så kommer Falun få det jobbigt.” Det säger Mattias Jansson, som gör sin tredje säsong i Sirius, inför söndagens premiär.

Namn: Mattias Jansson
Tröja nr: 13
Moderklubb: Hagunda IF

Hej Matte, nu är det snart dags för tredje säsongen med Sirius i SSL. Känns det som att du är redo?

Hejsan, det tycker jag verkligen att jag är. Jag är väldigt laddad och förväntansfull inför den nya säsongen.

Ni har ett gäng nya spelare i truppen och har spelat några träningsmatcher – börjar spelet sitta nu?

Det tycker jag, sedan finns det såklart alltid saker att slipa på och förbättra. Det har testats runt och alla har fått hoppa runt en del i olika formationer men nu känns det som att vi hittat rätt. Förhoppningsvis kan vi fortsätta utveckla vårt anfallsspel som vi jobbade med mycket förra året.

Hur har träningen under sommaren varit?

Den har varit tuff men också väldigt rolig. Jag tycker att Muskelcentrum har hittat en bra variation som också ger mycket resultat!

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Jag har jobbat, tagit det lugnt och även varit en vecka i Turkiet med min flickvän.

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Min största förhoppning är att vi spelar slutspel, helst att vi hamnar topp 6. Sedan hoppas jag även att jag som spelare och vi som lag fortsätter utvecklas så att vi om inte nu, i alla fall på sikt kan vara med i toppstriden och slåss om medaljer.

Hur går tankarna inför premiären mot Falun?

Det är en sjukt rolig premiärmatch! Vi möter svenska mästarna och den sänds dessutom på TV. Från förra året tar vi med oss två av tre vinster mot dem så vi går ändå in med en bra känsla. Sätter vi försvarsspelet och straffar dem i kontringarna så kommer Falun få det jobbigt.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×