Matilda Andersson om helgens två matcher mot IKSU och Endre

”Vårt försvarspel kommer att sättas på prov och vi måste ta vara anfallsmöjligheterna när de kommer.” Det säger Matilda Andersson inför fredagens match borta mot IKSU. Inför söndagens match hemma mot Endre hoppas hon på repris från vårens match då det blev vinst och två mål från Matildas klubba.
Hej Matilda. Ni har match både fredag och söndag den här veckan. Hur ser uppladdningen ut?
”Hej! Ja det stämmer, två viktiga matcher i helgen. Börjar på fredag då vi tar flyget upp mot Umeå och möter IKSU. Sedan på söndag så möter vi Endre hemma i IFU. Uppladdningen ser inte så annorlunda ut förutom att vi nog kommer träna ett lättare pass på torsdag än vad vi brukar. Annars är det full fart resterande träningsdagar, där vi ska försöka hitta rätt i det som har gått mindre bra inledningsvis.”
Om vi tar matcherna en i taget så är det först IKSU borta, ett lag som vunnit sina första fem matcher. Tankar om den matchen?
”IKSU är ett otroligt spelskickligt lag som alltid är roliga att möta. De har varit ett ledande lag under många säsonger nu och jag tror det inte kommer vara annorlunda i år. Vårt försvarspel kommer att sättas på prov och vi måste ta vara anfallsmöjligheterna när de kommer.”
Sedan följer ni upp med Endre hemma på söndag. Om jag läst statistiken rätt så vann ni senaste matchen i februari med 7 – 3 och du prickade in två av målen. Repris på söndag?
”Ja, jag får sträva mot det! Vi har ju någon form av måltorka i det här laget inledningsvis men det kanske är i helgen det släpper för alla oss. Matcherna mot Endre har slutat med varierande resultat senaste säsongerna. Så det ska bli kul och se vad Endre ställer upp med i år!”
Det har ju varit en tuff inledning för er – hur går diskussionen i laget och vad vill ni göra för att vända trenden?
”Det gäller att inte bryta ned sig bara för att vi har haft en tuff inledning. Vi vet att vi kan bättre och det gäller för oss att ha tålamod så kommer vi lösa bitarna snart!”
Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×