Matchvinnare – tack vare nytt blad

Så kom den då, Sirius första trepoängare i superligan den här säsongen. Carl Kostov-Bredberg blev stor matchvinnare med sina två mål.

Men det satt riktigt långt inne. I slutminuten tryckte gästande Granlo på med allt de hade i spel sex mot fyra då Erik Svenson satt på utvisningsbänken. Men Sirius höll tätt – och efteråt var det inte svårt för tränaren David Ahlmark att utse sin matchvinnare.

– ”Calle” brukar inte träffa mål när han skjuter, men det gjorde han i dag. Det var skönt att vi kunde vinna trots att vi inte spelade bra, säger Ahlmark.

Vad många säkert inte vet om är att tvåmålskytten Carl Kostov-Bredberg i veckan har bytt bladmodell på sin klubba. Något han inte har gjort på tio år, enligt honom själv.

– Johan (Eriksson) och (Peter) Berlin har tjatat på mig en längre tid och nu när det har gått tungt bestämde jag mig för att byta, och så här i efterhand känns det bra så klart även om det inte var de hårdaste skotten jag fick på så gick de i alla fall på mål, och det är ofta det viktiga, säger Kostov-Bredberg.

Det var en väldigt jämn match som utspelade sig i Fyrishov där Sirius ledde efter den första perioden med 1–0 efter mål av Johan Eriksson. Sirius inledde även mittperioden bäst, men efter att Granlos Max Wahlgren kvitterat kort innan den andra pausvilan var det faktiskt gästerna som tog över de sista tjugo minuterna. Till sist var det ändå Sirius som stod där som vinnare efter Kostov-Bredberg prickat in 4–3-målet med mindre än två och en halv minut kvar att spela. Det första målet han gjorde betydde 2–1.

– Jag tycker att det var svårt att spela när de hela tiden ville dra ned på tempot. Efter att vi gjort 2–1 hade vi gärna gjort 3–1 också och kunnat fortsätta spela på kontring. Nu tappade vi rytmen i spelet, säger Carl Kostov-Bredberg.

David Ahlmark var inte nöjd alls med matchen, men att ändra om i laget (spelade bara på två femmor) inför slutperioden var inte aktuellt.

– Jag tyckte att de tio som satt oss i den här situationen skulle klara ut det. Det kändes inte juste att kasta in någon från bänken som ska ta ansvar för vad andra ställt till med, säger Ahlmark som behöll spelare Joel Norman och Joel Ahlin på bänken matchen ut.

Efter fyra spelade omgångar är Sirius fyra med sju poäng i en haltande tabell. En lovande på serien.

– Det får vi vara nöjda med för spelet har inte stämt för oss fullt ut än. Vi har en del kvar, säger Kostov-Bredberg.

Nästa match för Sirius är hemma på torsdag mot Linköping.

Gustaf Andersson, UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×