Matchsummering: Mjällby AIF – IK Sirius

Startelvan_27_low

Sirius stod för en mäktig vändning på lördagskvällen då laget vände ett 2–0-underläge till att till slut gå segrande ur matchen med 2–3 på resultattavlan. Adam Ståhl och Edi Sylisufaj stod för de blåsvarta målen i matchen, segermålet kom i den 89:e minuten då Adam Ståhl nätade för andra gången efter att han nickat in Dennis Widgrens välplacerade inlägg vid den bortre stolpen.

Första halvlek
Det var ett ställningskrig i början av matchen där båda lagen turades om att äga bollinnehavet men där Sirius allt mer tog tag i taktpinnen i matchen. Halvlekens första del var tämligen händelsefattig och det fanns inte mycket att rapportera mer än några hörnor för båda lagen.

Hemmalaget kom dock mer och mer in i matchen, och det skulle bära frukt när Mjällby tog ledningen med 1–0 i matchen genom Mamudo Moro efter ett behärskat avslut i straffområdet.

Det tog inte lång tid för Sirius att åter arbeta sig in i matchen och ta kommandot över spelet, Laorent Shabani fick en vass möjlighet när han till vänster i straffområdet ställdes fri mot målvakten i Mjällby men avslutet räddades intill den bortre stolpen. Tjugofem minuter in i matchen kändes det som att Blåsvart hade etablerat ett tryck mot hemmalaget och Mjällby fick främst inrikta sig på försvarsspel. Laorent Shabani fick åter ett farligt läge i hemmalagets straffområde när han efter några dribblingar avlossade ett skott mot mål, men avslutet räddades återigen av Mjällbymålvakten.

Blåsvart rullade runt bollen en hel del på offensiv planhalva men lyckades inte skapa några fler rena målchanser utan det var Mjällby som hade ledningen i paus.

Andra halvlek
Ett Siriusbyte genomfördes i halvtid, Edi Sylisufaj gick in på topp och Adam Hellborg lämnade planen. Ett tydligt tecken på att huvudtränare Daniel Bäckström hade ambitioner om att det skulle skapas mer framåt . Bytet fick dessvärre ingen direkt effekt, utan det var istället Mjällby som utökade sin ledning till 2–0 genom ett otagbart avslut signerat Amine Sarr.

Sirius vek inte ner sig, direkt efter avspark visade laget att de inte hade gett upp poängkampen. Nästintill direkt efter avsparken hade Nahom Girmai Netabay hade ett farligt volleyavslut som gick precis utanför den bortre stolpen. Strax därefter kom även reduceringen. Det var ett vackert inlägg av Laorent Shabani som nådde Edi Sylisufaj vid den bortre stolpen, Edis bredsida räddades av Mjällby-målvakten, men på den efterföljande returen var Adam Ståhl framme och petade in 2–1.h

Bytet som gjordes i halvtid skulle visa sig ha effekt när den pigge Laorent Shabani slog ett nytt inlägg från vänsterkanten som Edi Sylisufaj mötte i boxen och med ett behärskat avslut var det nu kvitterat på Strandvallen efter en välspelad period av Blåsvart.

Kvitteringen stoppade inte Sirius ambitioner om att göra ett ytterligare mål. Till slut skulle även ledningsmålet komma när Dennis Widgren slog ett långt svepande inlägg mot den bortre stolpen – och vem dök upp där om inte Adam Ståhl som med sitt andra mål i matchen gav Sirius ledningen med 2-3 i matchminut

Det blev inga fler mål i matchen och Sirius tog tre otroligt viktiga poäng med sig hem till Uppsala.