Matchsummering: IK Sirius – Varbergs BoIS

900x700_matchbild

Det var äntligen dags att inviga Studenternas på riktigt, en kväll då publiken välkomnades till ett arrangemang utan restriktioner – och vilken kväll det blev. Spelarna marscherade in till ett svårslaget tifo, och när matchen väl inleddes var det Sirius som gjorde matchens första mål strax innan paus och trots en kvittering i den andra halvleken kunde Blåsvart ta hem alla tre poäng efter Adam Hellborgs segermål i matchens slutskede.

Första halvlek
Det var en intensiv matchinledning där båda lagen hade mycket boll, första riktigt farliga lägen signerades Adam Ståhl som kom fram på högerkanten men avslutet räddades av bortalagets målvakt. Även Jacob Ortmark hade ett fint avslut, men skottet gick precis över. Gästande Varberg trillade en del boll, men laget skapade inte jättelägen mot hemmaförsvaret.

Till slut kom matchens första mål, men det visade sig att Christian Kouakou befunnit sig i offside när han serverades bollen av Adam Hellborg, och därmed var ställningen fortsatt 0-0 när vi närmade oss de sista tio minuterna av första halvlek. Det blev allt tydligare att Blåsvart hade fått till ett spelövertag, gästerna fick helt och hållet inrikta sig på fem minuterna, och till slut kom även ledningsmålet. Det var ett inlägg från vänsterkanten, signerat Marcus Mathisen, som gick hela vägen in i det bortre hörnet. Ett förlösande mål som gav Blåsvart en bra känsla inför den stundande havltidspausen.

Andra halvlek
Blåsvart stod för en stark inledning av den andra halvleken. Efter bara några minuter kom Moustafa Zeidan fri från nästintill halva planen, men en Varbergsförsvarare kunde löpa ikapp och störa Moustafa precis i avslutsögonblicket och ställningen förblev 1-0. Efter det fina inledningen av Sirius kunde gästerna spela upp sig. Varberg började hitta rätt i sitt pressspel och kunde på det viset vinna bollen lite högre upp än tidigare i matchen. Den höga pressen visade sig även ge resultat för gästerna, de satte kvitteringen efter att de påpassligt kunde göra en tidig brytning på ett uppspel. Ställningen var därmed 1-1 när det återstod 18 minuter av matchen.

Kvitteringen stoppade dock inte Blåsvart i sina försök att ta hem segern. Bara några minuter senare ryckte sig Edi Sylisufaj loss från sin försvarare och serverade sedan Adam Hellborg som stänkte upp segermålet i nättaket bakom bortalagets målvakt när det återstod en kvart av matchen.