Matchsummering: Halmstads BK – IK Sirius

IKS_HBK_Lagbild

Vädergudarna hade bestämt att regn och höstrusk utgjorde förutsättningarna på Örjans Vall när Sirius hade rest ner till västkusten för att ta sig an Halmstads BK. Hemmalaget tog ledningen i första halvlek och den allsvenska debutanten August Ahlin höll Sirius kvar i matchen efter flera svettiga aktioner under första 45. Christian Kouakou gjorde sitt tionde mål för säsongen när han kvitterade till 1-1, vilket även blev slutresultatet.

Första halvlek
På ett regntungt Örjans Vall gick hemmalaget till attack direkt och tryckte tillbaka Sirius redan från start. Halmstad var nära att spräcka målnollan redan 40 sekunder in i matchen, men Joseph Colley städade snyggt upp på mållinjen. Sirius tog därefter över bollinnehavet i matchen och kunde fylla på med många spelare i anfallen, men det skulle istället vara Halmstad som tog ledningen efter 12 spelade minuter när Sadat Karim avslutade i mål.

Matchbilden blev allt mer den väntande när Sirius började passa runt bollen på ett fint sätt medan Halmstad främst fick ägna sig åt kontringsattacker, hemmalaget var också nära att utöka sin ledning efter en fint slagen frispark som August Ahlin gjorde en finare parad på. Likaså returen var nära, men August var med på noterna och kunde mota det försöket med foten.

Efter chanskavalkaden fortsatte hemmalaget att skapa chanser och tog i ärlighetens namn över matchen mer och mer, Blåsvart hade förtvivlat svårt att få i gång sitt passningsspel och komma till målchanser.

Till slut skapade Sirius en farlig målchans i slutminuterna av första halvlek då Laorent Shabani dribblade på vänsterkanten och med ett fint inlägg hittade han Adam Ståhl på andra kanten som med pannan fick i väg en bra nick som tvingade hemmamålvakten till en fin parad.

Fler mål i första halvlek blev det inte och 1–0 stod sig halvleken ut, mycket tack vare August Ahlin som stod för flera bra räddningar i sin debuthalvlek i Allsvenskan.

Andra halvlek
Uppryckning krävdes och Blåsvart kom ut som ett annat lag där laget direkt visade en annan inställning i duellspelet och i kampen om andrabollarna, Sirius skapade några halvfarliga chanser, bland annat genom Jacob Ortmark som fick till ett bra skott men avslutet räddades av Halmstad-målvakten.

En bit in i andra gjorde Blåsvart några byten och formationsändringar som gjorde att Sirius hamnade allt närmre Halmstads mål och laget kändes mer påkopplat än den första halvleken, men hemmaledningen kvarstod fortfarande.

Ju längre matchen led desto mer defensivare blev hemmalaget som frejdigt försvarade sin ledning på den blöta gräsmattan. Sirius tog över alltmer i matchen utan att hitta in i de absolut farligaste målchanserna.

Slitet skulle till slut ge resultat, i den 92: a (!) minuten skarvade inhoppande Jamie Roche fram en boll till Christian Kouakou som mycket behärskat placerade in sitt tionde allsvenska mål för säsongen. 1-1 stod sig därefter resten av övertiden och det blev därmed delad poäng på Örjans vall.