Matchreferat Broberg/Söderhamn – Sirius

Det blev en tung kväll på Hällåsens IP. Sirius förlorar med 6-0 mot Broberg/Söderhamn. En match där Siriusspelarna inte lyckades komma upp i samma fart och intensitet som de gulklädda motståndarna.

Broberg öppnade matchen i ett högt tempo och försöker komma igenom Sirius försvar med mycket långbollar. När Sirius väl fick tag i bollen hade laget svårt att etablera ett spel mot ett Broberg som direkt pressade högt.

I den sjunde minuten får Broberg en hörna som Martin Söderberg sätter med ett bra skott. Martins 34:e mål i årets Elitserie. Fem minuter senare gör Broberg 2-0 på en tilltrasslad situation. Efter en oturlig studs i straffområdet landar den hos Engström som lyfter upp bollen i nättaket.

Johannes Camilton visade mycket vilja och kunde med lite marginaler på sin sida skaffat sig både ett och två frilägen. Något som behövts vid det tillfället för att bryta mönstret som byggts upp.

Istället var det Broberg som utökade till 3-0 innan paus. Efter en dubbelräddning av Kjellson som match efter match fortsätter att göra bra insatser, tilldelas laget en hörna. Jesper Öhrlund pangar upp bollen i nättaket, helt otagbart för Siriusmålvakten.

Sirius inledde den andra halvleken piggt. Men knappt tio minuter in i halvleken tappar Jimmy Lindgren bollen utanför straffområdet. Jesper Öhrlund snor åt sig bollen och lurar iskallt bort Kjellsson. 4-0 till Broberg som efter det kontrollerade halvleken.

Det var annars en halvlek som präglades av mycket misstag, från båda lagen. Isen blev allt mer ”hoppig” och den hårda bollen blev svårkontrollerad. Under matchens avslutande fem minuter gör Martin Söderberg två till mål för Broberg. Det sista efter ett utkast från Brobergs målvakt Henrik Rhenvall.

Markus Kumpuoja som hittills under säsongens stått för en stor del av Sirius målproduktion hade för dagen en jobbig match. Efter en utebliven hörna för Sirius i slutet av första halvlek blev Markus så irriterad att han drog på sig en utvisning för osportsligt uppträdande.

Det var en besviken Markus Kumpuoja redaktionen mötte efter matchen.

– Jag kom aldrig in i matchen. Kändes inte som huvudet var med och när skottlägena uppstod fick jag inte bollarna på mål. Broberg var bra idag och vi kommer inte upp i den nivån vi skall vara, säger Markus.

Summerat var detta inte Sirius kväll. När mållägena kom så fanns inte effektivitet som måste finns för att lag som slåss i botten. Laget tar nu ledigt under helgen för att sedan förbereda sig inför två hemmamatcher innan VM-uppehållet. På onsdag 20 januari är det dags för Arosderby mot Västerås och på fredagen den 22 januari gästar seriejumbon Gripen/Trollhättan, både matcherna på Studenternas IP.