Mårten Pousette får A-lagskontrakt

Sirius skriver kontrakt med den 19-åriga talangen Mårten Pousette: Sirius är min moderklubb så jag känner extra starkt för klubben och de blåsvarta färgerna, säger Mårten Pousette.
Sirius har skrivit ett tvåårskontrakt med den unga talangen Mårten Pousette som lyfts upp ur de egna leden.
– Det känns lite smått overkligt att ha fått A-lagskontrakt. Det var inget jag riktigt vågade tro att jag skulle få. Att spela i Elitserien med Sirius har alltid varit ett av mina mål, säger Mårten Pousette och fortsätter:

– Sirius är min moderklubb så jag känner extra starkt för klubben och de blåsvarta färgerna. Så jag är stolt och väldigt glad över att få representera Sirius även på seniornivå och över att få den här chansen, säger Mårten Pousette.

Han fick kliva in i en större roll i U20-laget den gångna säsongen, en säsong som slutade med en semifinalplats i Juniorelitserien.
– Jo men jag tycker att det var en bra säsong både för laget och för mig personligen. Jag fick en större roll på mittfältet där jag satt igång spelet och med det fick jag ett större ansvar än vad jag har haft tidigare år. Så jag känner att jag tog större kliv som bandyspelare, säger Mårten Pousette.

Det blev 7 mål och 3 assist på 15 matcher i Juniorelitserien – nu hoppas Mårten Pousette kunna ta ytterligare kliv i sin utveckling under tränaren Esa Määttä.
– Jag tycker att mina främsta egenskaper är mitt spelsinne och att jag kan spela på nästan alla positioner. Jag hoppas på att kunna utveckla min fysik mycket och med det ta större kliv och utvecklas på alla plan som bandyspelare, säger Mårten Pousette.

Efter en tids ledighet är det nu dags att dra igång försäsongsträningen på allvar.
– Nu på senaste tiden har jag varit på semester och varit sjuk en period. Så den närmsta tiden kommer jag att köra igång försäsongsträningen. Det blir några pass med laget varje vecka samt flera individuella fyspass. Jag är riktigt taggad på att starta försäsongen och skapa så bra förutsättningar som möjligt inför nästa säsong, säger Mårten Pousette.
_________________________________________________________________________
Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×