Markus Kumpuoja förlänger: ”Jag är stolt över att få vara en Siriusspelare”

Sirius Bandys skyttekung Markus Kumpuoja förlänger sitt kontrakt med klubben. Kumpuojas kontrakt skulle omförhandlas efter kommande säsong men det är alltså redan nu klart att den finska landslagsspelaren förlänger med Sirius Bandy med ytterligare ett år, till 2019.

– Det kändes som ett väldigt lätt beslut. Sirius har gjort det fantastiskt bra som förening efter det som hände för två år sedan med klubbens ekonomi. Nu gör föreningen det otroligt bra och framtiden ser väldigt bra ut just nu. Sedan har vi ett lag också som har tagit kliv framåt varje år och det ska vi fortsätta med i år. Jag är stolt över att få vara en Siriusspelare minst två säsonger till, säger Markus Kumpuoja.

Kumpuoja kom till Sirius från Hammarby inför säsongen 2015/16. Han förbereder sig alltså för sin tredje säsong med blåsvart.

– Det som är speciellt med Sirius är gemenskapen. Jag tycker att hela föreningen, spelare, ledare och supportrar, vill åt samma hål just nu. Vi har börjat drömma om något stort igen och försöker att nå dit tillsammans, säger Markus Kumpuoja.

Elitseriepremiären är två månader bort och Markus Kumpuoja känner att laget har det som krävs för att slåss om en slutspelsplats.

– Vi har blivit starkare med några bra nyförvärv. Viktigaste är såklart att vi kan utveckla vårt spel och ta ytterligare ett steg framåt för då kan vi vara med och slåss om en slutspelsplats, inga konstigheter. Jag litar till 100% på Olle (Gabrielsson) och killarna att vi kan göra det redan i år och vara med bland de åtta bästa, säger Markus Kumpuoja.

Kumpuoja är den senaste att ha fått ta emot Västra Sidans ärofyllda pris 10 Ryssar-priset för hans insatser på isen.

– Det kändes väldigt bra att få det priset. De senaste två åren har jag jobbat med mitt spel på isen, försökt att bli starkare och en bättre bandyspelare och att få priset av Västra Sidan är ju det bästa. Fint att känna sig uppskattad och viktig på isen, säger Markus Kumpuoja.

Posten senast uppdaterad 11 aug 2017 kl. 08:31

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×