Sirius statistik genom åren i Göransson Arena och på Jernvallen är talande.

Det är inte alls samma sak på Rocklunda (nu ABB Arena) eller Zinkensdamm, där tar Sirius poäng då och då, eller till och med vinner – som nu i december mot Hammarby.

Men i Sandviken, där är det rena mardrömmen. Alltid!

– Men vi kände oss absolut inte slagna på förhand. Första 20–30 minuterna tycker jag att vi gjorde det bra. Det är vid 3–1 när jag tappar bollen på mittplan som luften går ur oss litegrann, säger mittfältaren Patrik Eidenert.

Du anklagar dig själv alltså?

– Nej, inte för att vi förlorade, men just 3–1-målet får jag ta på mig, och det var synd eftersom vi gjorde en bra match fram till dess, säger Eidenert och kostar på sig ett litet skratt mitt i allt elände.

Eller elände och elände – att Sirius skulle förlora med stora siffror mot Sandviken var inte oväntat, det hade snarare varit en skräll om siffrorna blivit 3–1, 4–2 eller typ så.

– Vi blev väldigt hårt straffade när vi gjorde något misstag och tappade bollen. Titta på Christoffer Edlund som inte hade särskilt mycket boll, men när han får chansen så gör han mål från alla vinklar, säger Eidenert.

Men ni kände er inte slagna på förhand? Eller åtminstone kände er små redan på väg ut till matchen?

– Nej, jag hade ingen koll på statistiken, så för mig stämmer det inte alls. Den tanken (Sirius alla förluster i Sandviken) har aldrig slagit mig förrän du (UNT) säger det, så till nästa match kanske man funderar på det … säger Eidenert med ett litet leende.

Visserligen hängde Sirius med målmässigt långt in i den första halvleken, men sedan var det inget snack. Själva matchen är egentligen inte så mycket att skriva om.

– Det är tråkigt när det rinner iväg målmässigt på det här sättet, säger Eidenert.

Siriustränaren Mats Söderman trodde förstås på sitt lag inför matchen, men medger att Sandviken på bortaplan kan vara säsongens svåraste match.

– Det är alltid tufft här, men jag tycker ändå att vi får ett litet plus. Vi krigade i 90 minuter och hade stundtals en bra bollhållning, sedan blev vi ruskigt hårt straffat de gånger vi tappade bollen, säger Söderman.

Egentligen är resultatet (11–1) inte så konstigt med tanke på att magsjuka härjar i laget. Nu saknades Tobias Andersson och Jimmy Lindgren. Däremot kan man verkligen diskutera andra halvlek mot Tillberga i senaste hemmamatchen.

– Vi har sagt att vi ska jobba för att utvecklas. Det är i slutet av säsongen som vi ska vara som bäst. Mot Tillberga vek vi ner oss i andra halvlek, det gjorde vi inte i den här matchen trots resultatet, säger Mats Söderman.

UNT