Målkungen Eriksson inför mötet med Karlstad

”Vi kommer kriga för att ta 3 poäng och se till att hoppet om slutspel lever in i det sista.” Det säger Johan ”Junior” Eriksson inför söndagens match mot Karlstad.

Namn: Johan Eriksson

Tröja nr: 16

Moderklubb: Hagunda IF

Spelar med: Fatpipe G-bow 27

Inför de två sista matcherna i grundspelet leder Johan Eriksson den interna poängligan i Sirius och med 29 gjorda mål på 29 matcher är det bara åtta personer i SSL som gjort fler mål i år. Med 9 målgivande passningar har han samlat ihop totalt 38 poäng. Han skuggas i den interna tabellen av kapten Dan Johansson som samlat ihop 36 poäng (25 målgivande passningar och 11 mål).

Föregående säsong spelade ni för överlevnad i SSL – nu knackar ni på slutspelsdörren. Hur skulle du sammanfatta säsongen så här långt?

Ojämn. Vi startar säsongen starkt med poäng i många matcher men sedan kommer en förlustsvit på 6-7 matcher. Efter det så vänder det igen med 5-6 matcher med många vinster. Det hade varit skönare om det varit lite mer jämnt fördelat och så klart fler vinster.

Vilken match skulle du lyfta fram som lagets bästa den här säsongen?

Jag väljer faktiskt matchen mot Falun borta. En match där vi krigar i 60 minuter och vinner med 4-6.

I söndags avgjorde du i förlängningen mot Falun och UNT kallade dig för ”Falundödare”. Hur skulle du beskriva känslan att plocka poäng mot serieledarna?

Skönt att vi tar igen i slutet och sedan vinner i sudden. Jag tycker att vi kunde avgjort redan i full tid när jag fick ett friläge med ca 30 sek kvar så det var skönt med revansch i sudden.

På söndag möter ni Karlstad här hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför matchen?

Tanken är såklart att vi ska vinna matchen! Vi kommer kriga för att ta 3 poäng och se till att hoppet om slutspel lever in i det sista.

Fadderverksamheten är en viktig pusselbit i Sirius långsiktiga vision att hämta talanger från de egna leden. Vilket lag är du fadder för?

Fadderverksamheten är otroligt viktig och själv är jag fadder för P04 gänget. Vi har många unga duktiga spelare som har stor potential att bli hur bra som helst.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×