”Målet är givetvis att vinna matchen och ta tre poäng”

Självklart behöver vi publikstödet i jakten på poäng för att vinna matcher och klättra i tabellen. Kan såklart inte låta bli att nämna Café Sirius och vem vill inte se Anna Gertz kombinera sina fotboll- och innebandyskills? Eller se Agnes Wiklund göra mål på volley?” Det säger Amanda Collin inför lördagens möte med Täby hemma i IFU Arena.

Hej Amanda. Ska vi börja med senaste matchen mot Malmö. Ni gör en bra match och leder som mest med 3-1, men förlorar i förlängningen. Vad säger du själv om matchen?

”Hallå! Jag tyckte matchen svängde väldigt mycket. Vi börjar matchen bra och spelar stundtals bra. Ibland går vi ner oss i prestation men vi lyckas få matchen dit vi vill och leder med två mål. Sedan tappar vi vår tvåmålsledning så en riktig sur förlust (efter förlängning) men det finns ändå mycket positivt som vi tar med oss från matchen.”

Om man tittar på statistiken från säsongen så är det bara 5 lag som släppt in färre mål än er! Antar att du som back är nöjd med den delen av spelet?

”Vi har ett bra försvarsspel och det talar som du säger även statistiken för. Vi har ett bra uppställt försvar när vi gör det vi ska och då är det svårt att göra mål på oss. Gräll har även gjort fantastiska matcher så vi vet att det inte är vår defensiv som fallerat i matcherna och är vår svaghet.”

Antar att det är lika skönt att ni även producerade framåt mot Malmö och du fick själv göra ett av målen?

”Självklart var det skönt att vi producerade tre mål framåt men jag tycker vi borde gjort några fler kassar. Vi måste bli mer effektiva och ta till vara på de lägen som vi skapar. Jag är själv inte direkt en målskytt så det var självklart väldigt skönt att få göra mål – det är ju alltid en härlig känsla. Jag kanske får fortsätta skjuta framöver haha!”

På lördag tar ni emot Täby hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför den matchen?

”Det ska bli kul och vi vill ta revansch från förra mötet på bortaplan. Täby är ett bra offensivt lag så det gäller att vi är med från start och bjuder upp till en bra innebandymatch med mycket fart, och målet är givetvis att vinna matchen och ta tre poäng.”

Publikstöd är så klart viktigt – vad skulle du lyfta fram för att locka Uppsalapubliken till IFU Arena när ni spelar match?

”Självklart behöver vi publikstödet i jakten på poäng för att vinna matcher och klättra i tabellen. Kan såklart inte låta bli att nämna Café Sirius och vem vill inte se Anna Gertz kombinera sina fotboll- och innebandyskills? Eller se Agnes Wiklund göra mål på volley?”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×