Luca Graf spelar i blåsvart i höst

Sirius Innebandy har kommit överens med schweiziska Zug United om att få låna in Luca Graf under den period då den schweiziska ligan är stängd.


Sirius Innebandys herrlag har under hösten drabbats av skador på bland sina backar där ett stort avbräck har varit Calle Kostov Bredberg som på grund av en hjärnskakning missat större delen av hösten. När det stod klart att Daniel Stenlund lägger klubban på hyllan blev backsidan lite för tunn och arbetet med att få in lite rutin påbörjades.
Det är nu klart att förstärkning kommer i form av Luca Graf. Luca, som är född 1990, spelar den här säsongen i Zug United och har spelat mer än 80 landskamper med det schweiziska landslaget. Han landade i Sverige igår söndag och om kommer vara spelklar till matchen mot Dalen nästa vecka förutsatt att den internationella övergången går smidigt.
“Jag är mycket tacksam att allt gått så smidigt och att jag kommer att ha några dagar på mig för att lära känna laget,” säger Luca Graf och konstaterar SSL förmodligen har utvecklats en del sedan han spelade i Växjö för sju år sedan. ”Men, jag tror att det har utvecklats i en riktning som passar min spelstil.”
Stefan Forsman, huvudtränare för Sirius herrlag i SSL, konstaterar att man får in en stark spelare med bra skytte och spelsinne. ”I Luca Graf får vi in en internationell storspelare som ska vara med och bidra till våra unga spelares utveckling,” säger han.
“Jag hoppas att jag med min erfarenhet kan hjälpa Sirius både på och utanför planen,” säger Luca Graf och påpekar att en av de viktigaste faktorerna i en situation som denna är att man känner sig välkommen och får support från klubben.
”Vi är mycket tacksamma för det smidiga samarbetet med Zug i jobbet med att få låna Luca Graf under den här perioden,” säger Dimitar Kostov från Sirius sportgrupp i en kommentar. Han förklarar vidare att lånet gäller under den period som den schweiziska ligan är stängd. ”I Luca Graf får vi in en powerback med ett riktigt bra slagskott som kan hota offensivt och som är van att styra spelet bakifrån. Det ger oss en helt annan tyngd i försvarsspelet,” avslutar Dimitar Kostov.
Niklas Tell						
Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×