Lars Fall: ”Vi är laddade för en ny match och ett nytt derby”

Ikväll drabbar Sirius samman med Västerås och Sirius lagkapten, Lars Fall, är laddad för ett sprakande Arosderby på bortais där motståndet är ute efter revansch.

Västerås vill revanschera sig, både från deras förlust i premiären mot Sandviken men även från träningsmatchen mot Sirius under försäsongen, en match de förlorade med 6–4. Lars Fall, som återvänt till Sirius efter en tre säsonger lång sejour i Villa Lidköping, vet att det är en tuff match som väntar mot regerande mästarna i deras egen hemmaborg. – Vi är laddade för en ny match och ett nytt derby.

De är mästare och ett kraftfullt lag, vi måste spela smart och när vi får läge att anfalla ska vi göra det med tryck, säger Lars Fall som efter premiärmatchen mot Hammarby fått lysande spelarbetyg i bandymedier för hans insats på isen. Passningen fram till Teemu Määttäs 2–1-mål, som rankats bland de fem snyggaste målen under den gångna omgången, är en delikatess värd att se fler än ett dussin gånger.

Dessutom togs han ut till veckans lag av Bandypuls ihop med bl.a. Victor Lundberg, så även om Fall är måttfull när han själv ser tillbaka på sin insats i premiären så talar recensionerna ett tydligt språk. – Framförallt var det ett fint anfall som vi byggde upp från Kjellsson. Sen var det starkt av Määttä att sätta dit den, säger Fall när han kommenterar 2–1-målet och fortsätter.

– Det var kul att spela och det kändes verkligen att vi var sugna att göra en bra match tillsammans. Jag tycker det gick ok för mig, men det var många i vårt lag som var bättre. Kvällens drabbning är den första av tre bortamatcher på raken för Sirius. Det innebär att Studenternas får vänta ett tag på ytterligare en bandyfest likt den mot Hammarby.

Då var det en fantastisk stämning och inramning med bl.a. toner från Västra sidan som välkomnande Fall tillbaka till Sirius med banderoll och sång som löd: ”Inlåst i hall – inget för Fall. Välkommen ut – välkommen hem”. – Känslan var härlig från att återigen komma ner på Studan för match, till att sen gå ut och få det mottagandet, det var fantastisk! Man blev varm och adrenalinkicken var i högform. Man tänker är jag verkligen värd det här, säger Fall om hyllningarna från läktaren.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×