Lär känna vårt nyförvärv: Joakim Olsson

Joakim ”Jocke” Olsson, som har ett långt förflutet hos Storvreta, har skrivit på ett tvåårs kontrakt med Sirius inför den kommande säsongen. ”Han har en förmåga att genom hårt jobb, vilja och driv producera vilket kommer att tillföra oss mycket”, säger Niklas Johansson, huvudtränare för Sirius herrlag.

Under förra säsongen spelade Joakim Olsson med AIK där han plockade ihop hela 54 poäng (30 mål och 24 assist). Han har tidigare ett långt förflutet hos Storvreta där han bland annat varit med och spelat 4 SM-finaler. Han har även spelat 3 matcher i landslaget.

”Det är en fantastisk värvning för oss. Jocke är en meriterad och rutinerad spetsspelare och han har en väldigt bra säsong bakom sig i AIK där han visat att han håller absolut högsta klass i SSL”, säger Niklas Johansson.

”Det är en kombination av saker som skapade en bra och lockande helhet”, säger Jocke Olsson på frågan om vad som lockade med Sirius.

”För det första tycker jag att Sirius har ett spännande lag som precis gått igenom något av ett generationsskifte där man fått in många nya unga spelare. Dels lockar faciliteterna runtomkring – IFU Arena och Muskelcentrum. Rent personligt blir det så klart också smidigare då vi bor i Uppsala så nu kommer jag slippa pendla till Stockholm”, fortsätter han.

Vad vill du bidra med till laget?

Jag kommer självklart in med erfarenhet.

Innan du kom till AIK så spelade du ett stort antal säsonger i Storvreta och har varit med och spelat fyra SM-finaler och ännu fler slutspelsmatcher. Går det att ta med någon form av vinnarmentalitet till ett nytt lag?

Ja, det är jag övertygad om – om det görs på rätt sätt. Jag kan självklart prata om hur det är att spela en SM-final och jag tror att det är mycket av en mental resa. Sedan är jag en vinnarskalle och kommer förhoppningsvis in med den energin så att vi tillsammans kan höja nivån på allt vi gör.

Har du någon speciell rutin inför match?

Absolut. Jag måste alltid sätta bollen i krysset innan jag lämnar golvet efter värmningen. Jag måste också ha höger struma nerdragen och vänster strumpa upp innan matchen drar igång.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Just nu är jag föräldraledig. Annars jobbar jag som brevbärare.

Något annat som Siriuspubliken känna till om dig?

Jag är riktigt bra på FIFA, även om det är en aktivitet som inte passar in i den dagliga rutinen nu när vi har fått barn. Nu blir det mest att följa lite serier på TV och då speciellt tävlingsinriktade program – såsom Mästarnas Mästare.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×