Lär känna våra nyförvärv: Jarno Ihme

”Stenhård defence”. Så beskriver Sirius Innebandys nya målvakt, Jarno Ihme, lagets grundspel och han hoppas att många kommer och stöttar laget i IFU Arena. Första chansen är redan imorgon fredag då Sirius möter finska mästarna Classic i Uppsala Floorball Challenge.

Namn: Jarno Ihme

Tröja nr: 28

Moderklubb: Merikoski SBT

Min utrustning: Fat pipe GK och Wall Active mask

Hur har det varit att komma från finska ligan till Sirius – vad är första intrycket nu när ni kommit igång med träningsmatcher?

Det känns riktigt bra. Jag har väntat hela sommaren på att komma hit och träna med laget. Vi har många talangfulla spelare men grundspelet handlar om ”stenhård defence”. Jag hoppas vi kommer att visa upp Superligans bästa försvarsspel.

På fredag spelar ni mot finska Classic, som vann den finska ligan förra säsongen. Vad är dina tankar inför den matchen?

Det är ett av världens bästa lag och blir en riktigt bra test för oss. Många av spelarna är kompisar till mig som jag har spelat med i det finska landslaget och jag har så klart mött dem flera gånger i finska ligan. Vi måste spela riktigt bra mot dem.

Hur har träningen under sommaren varit?

Muskelcentrum och Johan har lagt upp ett fysikprogram för mig och det känns riktigt bra. Denna sommar har så klart varit lite annorlunda för mig då jag har tränat mycket utan laget. Tidigare somrar har jag normalt varit på läger med det finska landslaget.

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Jag var två veckor i Thailand med min flickvän, jag har fiskat, tagit det lugnt och träffat familj och vänner. En skön sommar!

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Jag hoppas att vi kommer att spela bra innebandy. Jag vill att vi har ett försvar i balans och att vi krigar om varje boll i varje situation. Jag vill så klart vinna och jag hoppas att jag kan bidra till att laget vinner! Personligen vill jag utvecklas till en bättre spelare efter den här säsongen och samtidigt vill jag ha kul och njuta denna möjlighet att spela med Sirius i SSL.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag vill vinna och det hoppas jag syns i mitt spel. Jag pratar mycket med våra backar, jag rör mig bra framför målet och är bra på att kasta ut bollen.

Har du någon speciell rutin inför match?

Inget speciellt, men samtidigt tror jag att jag har agerat på samma sätt inför varje match under flera år. Det är ett sätt för mig att vara beredd på match.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag är idrottslärare och jag har även varit coach på floorball academy. I Finland var jag lärare på gymnasiet men här i Uppsala jobbar jag med mindre barn. Det finns en finsk klass på Hällby förskola och där är jag några timmar varje dag.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Jag började med flugfiske förra sommaren och någon gång i framtiden vill jag spela mer golf. Om publiken vill veta mer om mig är det bara att komma fram och prata! Det är kul att lära känna nya människor så jag hoppas få träffa många i IFU Arena.

Hur ser du på att få spela i nya IFU arena?

Det är helt fantastiskt – förmodligen den bästa jag någonsin spelat i.

Varför ska Uppsalapubliken komma och se Sirius när säsongen kommer igång

Det är alltid roligare att spela när du har en publik som jobbar för oss från läktarplats så jag hoppas att vi lyckas locka många till IFU Arena när vi drar igång. Vi jobbar hårt, spelar bra innebandy och har härliga spelare. Bobby is on fire!

/Text & foto: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×