Landslagsspelare klar för Sirius

 

Spelaren det handlar om är Juris Gribusts, en 21-årig forward (född 1993), som hade en bärande roll i det lettiska landslaget under VM i Göteborg i vintras och som har RTU/Inspecta som senaste klubbadress.

– Vi fick ett tips om honom för ett tag sedan om att han var en lovande spelare som ville gå all-in för innebandyn. Vi var och tittade på honom på under en turnering i Sundsvall i helgen. Men det är svårt att bedöma hur bra han är och vi har inga krav på honom mer än att vi ser honom som en som ska bredda truppen och som det finns utvecklingspotential i, säger Nicklas Stuxgren.

Kontraktet gäller för 1+1 år och Sirius tar inga risker ekonomiskt.

– Vi ska hjälpa till med jobb och en lägenhet, så mycket mer än så är det inte, säger Nicklas Stuxgren.

Så här beskriver sig Juris Gribusts sig själv som spelare:

– Jag kan spela både offensivt och defensivt, och jag kan göra mål. Jag är inte bara en typ av spelare utan klarar många roller, säger han och berättar att SSL-spel länge varit en dröm.

– Det känns spännande att flytta till Sverige och jag hoppas att jag kan få spela i den bästa ligan i världen. Jag längtar till det och tror att det här är bra för min karriär, fortsätter Juris Gribusts.

I övrigt i spelartruppen meddelar att Sirius att man har skrivit a-lagskontrakt (ett år) med forwarden Joakim Berglund, som i vintras spelade med Gottsunda i division I.

– Det är en spelare som har varit hos oss tidigare och som har tagit steg och vi hoppas att han kan fortsätta göra det hos oss, säger Nicklas Stuxgren.

Kvar att värva för Sirius är en back och ytterligare en forward.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×