Lämnar Sirius – för drömkontrakt

Storstjärnan Billy Nilsson är nu definitvt förlorad för Sirius. Nästa säsong spelar han för Zug United – i schweiziska andraligan (!).

– Det var svårt att tacka nej. Vi vill göra det här och fick en bra deal, säger Nilsson.

Han är väl medveten att många lär undra hur det kommer sig att han, som vann superligans poängliga i fjol och var i toppen även i år, hamnar i Nationalliga B, som andraligan i Schweiz heter.

– Vi har funderat på Schweiz ett tag och Grasshoppers (i högstaligan) var sugna, men sedan avtog det lite och då kom Zug in i bilden, säger han.

Att han inte heller tagits ut i det svenska landslaget har också spelat in för att han väljer att testa äventyret i ett annat land. Plus att han inte hymlar om att han nu får bra betalt för att spela innebandy.

– Ekonomiskt sett blir det jättebra och jag kommer att kunna lägga undan en del, säger han om uppgörelsen.

Därutöver kommer han och sambon Frida Ericsson, som spelar i FBC Uppsala och även hon kommer att spela för Zug (damerna finns i högstaligan), få hjälp med boende och bil. Innebandyproffs på heltid blir dock inte Nilsson då det redan är klart att han kommer ha ett halvtidsjobb vid sidan om.

– Med den ersättningen blir han bättre betald än alla i superligan, med hela paketet alltså. Det är de nivåerna där, säger Sirius sportchef Niklas Stuxgren.

UNT skrev redan i förra veckan om att Siriusstjärnan funderade på en flytt till Schweiz men att även Sirius och Linköping fortfarande fanns med i bilden. Så är alltså inte läget längre och redan i dag, tisdag, sätter sig Nilsson på flyget för ett första besök i sitt nya hemland.

Uppgörelsen med Zug, som återfinns några mil utanför Zürich, är på ett år.

– Sen får vi se hur bra vi trivs. Det känns riktigt roligt nu i alla fall. Jag och Frida vill testa på det här och det är ett bra läge i våra liv, säger Nilsson.

Zug vann den schweiziska andraligan den här säsongen men misslyckdes i kvalet upp till högstaserien. Förhoppningen är givetvis att med Nilssons hjälp kunna ta klivet upp nästa år.

För Sirius är förlusten ett hårt slag.

– Det blir tufft, det går inte att ersätta honom. Vi får titta på andra delar att bygga laget kring, säger Stuxgren.

Men enligt Nilsson är det inte omöjligt att han kan komma tillbaka till blåsvart igen.

– Absolut inte. Både jag och Frida trivs jättebra här, säger han om Uppsala som stad.

Han fortsätter:

– Jag hoppas Sirius är ett stabilare lag när man kommer hem. Det ser ju bra ut med ny arena och så.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×