Lagkaptenen förlänger med Sirius

I dagarna har det blivit klart att Sirius lagkapten, liberon Victor Lundberg, väljer att fortsätta i Sirius. Kontraktet är skrivet på 1 år.
Den 26-åriga liberon Victor Lundberg är klar för nästa säsong.
– Det känns fantastiskt! Det ska bli jättekul att fortsätta jobba även nästa säsong för att se hur bra vi kan bli, säger han.
Han kom till Sirius från Falun inför säsongen 2013/14. Nu är han klar för sin sjunde säsong i blåsvart. Anledningen till att det blivit så många år i klubben är flera.
– Det är en kombination av bra träningsförhållanden, att jag trivs bra i staden, att jag alltid har trivts med laget och att jag verkligen gillar Sirius, säger han.
Experternas utlåtanden inför den här säsongen, om att laget skulle få svårt att ta några poäng överhuvudtaget, har bara varit triggande.
– Att vi har varit tippade sist har vi sett som lite tändvätska. Vi har lyckats att fokusera på nästa träning och nästa match hela tiden oavsett hur det gått. Och hela tiden kunnat fokuserat på detaljer och göra de så bra som möjligt. Esa har styrt upp det bra och det är många i truppen som har tagit stora kliv, säger han.
Tidigare har Sirius meddelat att både Teemu Määttä och Markus Kumpuoja förlänger deras kontrakt med klubben. Och nu är alltså ytterligare en nyckelspelare klar.
– Victor är vår kapten och han betyder oerhört mycket för laget. Han är professionell och noggrann i allt han gör och det smittar av sig, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.
En av de första sakerna Esa Määttä var tvungen att göra när han kom till klubben som ny tränare var att utse en ny lagkapten.
– Victor har varit viktigt för oss. Hans betydelse utanför planen har även vuxit. Han har varit skadefri i stort sätt hela säsongen och det syns i hans prestationer på planen, säger Esa Määttä och fortsätter:
– Victor är en all-round spelare som är bra på skridskorna och väldigt brytningssäker i defensiven. Det blir intressant att se om vi kan utveckla hans spel ännu mer nästa säsong, avslutar Esa Määttä.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×