KUMPUOJA KLAR FÖR NÄSTA SÄSONG

Den finska landslagsmannen Markus Kumpuoja är klar för ytterligare en säsong med Sirius. – Det har aldrig känts så lätt att skriva på ett kontrakt som nu, säger mittfältaren.
Markus Kumpuoja, 30 år, är född i Kemi i norra Finland, ett par mil från Haparanda. I Finland spelade han för Vastus och OLS Uleåborg. Både 2008 och 2009 blev han Finsk Mästare med OLS Uleåborg. Nu är mittfältaren och Sirius är överens om ett nytt ettårskontrakt.
– Att en av våra nyckelspelare förlänger är viktigt. Markus är inte bara en väldigt bra bandyspelare. Han är också otroligt uppskattad inom Sirius och hos våra supportrar, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.
Markus Kumpuoja kom till Sirius från Hammarby inför säsongen 2015/16.
– Nu är det första gången som jag känner att vi är på rätt väg i Sirius. Det har aldrig har känts så lätt att skriva på ett kontrakt som nu. Jag satt mig ner med Jimmy häromdagen och pratade bara positivt om den här säsongen och den utveckling vi haft under säsongen, säger Markus Kumpuoja och fortsätter:
– När jag hörde att Esa blir kvar så var det klart med mig också. Vi har fått hit en tränare som vi alla har en stor respekt för, och som har visat att ett hårt jobb varje dag är det enda sättet att utvecklas. Det här är bara starten för det nya Sirius.
Sirius har överraskat många under vintern.
– Det är ett hårt jobb som vi lägger ned varje match och träning. Vi fokuserar alltid på att ge vårt bästa på planen och göra det vi har bestämt. Det är det som gett oss resultaten, säger han.
Nästa säsong blir hans femte i klubben.
– Det känns hur bra som helst att spela i Sirius, bo i Uppsala och att ha Västra Sidan bakom sig varje match. Jag vet inte hur jag ska beskriva det, hur mycket dem betyder för oss spelare. Utan dem finns inte Sirius, Västra Sidan är hjärtat i klubben, avslutar han.
Siriustränaren Esa Määttä är glad över att nyckelspelaren stannar i blåsvart.
– Det är väldigt roligt att Markus är klar för nästa säsong. Han är en av våra viktigaste spelare och han har gjort en bra säsong. Att han förlänger visar att han trivs med laget och Sirius, säger Esa Määttä och fortsätter:
– Han har vuxit både som spelare och människa. Hans betydelse i omklädningsrummet har blivit ännu större och det är viktigt när vi har ett sådant ungt lag som vi har.
Markus har tagit ett steg ned i banan från anfallet till mittfältet.
– Man kanske inte ser honom i målprotokollet lika ofta som tidigare säsonger men hans betydelse har absolut inte minskat. Många ser honom som en målgörare men jag hoppas att fler skulle se hans roll i defensiven och som speluppbyggare, avslutar Esa.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×